Konyha

Zöldséges pásztortarhonya

Az ünnepek alatt megszoktuk a laktató ételeket, de sokat bajlódni már nem szeretnénk velük.
bors csiperke fokhagyma füstölt hús konyha krumpli olivaolaj paprika paradicsom petrezselyem pirospaprika sárgarépa tarhonya vöröshagyma zöldbab zöldborsó zöldséges pásztortarhonya

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg tarhonya
  • ½ szál füstölt kolbász
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg krumpli
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 t. v. paprika
  • 2 szem paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg zöldbab
  • 2 nagy fej csiperke
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem

A kockákra vágott füstölt húst a felaprított vöröshagymával együtt egy nagy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a tarhonyát, a felkarikázott kolbászt, a meghámozott, kicsi kockákra vágott sárgarépát és krumplit, és átpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, majd beletesszük a felkarikázott zöldpaprikát, a feldarabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a zöldborsót, a zöldbabot és a szeletelt csiperkét.

Felöntjük kb. 7-8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan kevergetve, takaréklángon főzzük, amíg a krumpli és a tarhonya is megpuhul, és magába szívja a vizet. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

480 kcal, 47 g szénhidrát/adag