ZÖLDSÉGES FISH & CHIPS
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 50 dkg (fagyasztott) tőkehalfilé
- 10 dkg cukkini
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg padlizsán
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 1 dl natúr joghurt
- 4 evőkanál majonéz
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1 citrom héja
- 15 dkg csemege uborka
- 1 mokkáskanál csili
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A krumplit meghámozzuk, hasábokra szeljük. Sós vízben félkészre főzzük, leszűrjük, konyharuhával szárítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk.
- A kiolvadt halszeleteket lecsepegtetjük, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Finoman megforgatjuk a lisztben a halkockákat és a zöldségcsíkokat is. A maradék lisztet csomómentesre keverjük a felvert tojásokkal, és szódavízzel hígítva folyékony palacsintatészta állagú keveréket készítünk.
- A halkockákat megmártjuk benne, és forró olajban mindkét oldalukat ropogósra sütjük. Ezt követően hasonlóan járunk el a zöldségcsíkokkal is. Végül forró olajban ropogósra sütjük a burgonyát is, és konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
- A mártogatóshoz a joghurtot elkeverjük a majonézzel, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, a citromhéjjal, az apró kockákra vágott uborkával. Enyhén sózzuk, borsozzuk, csilivel ízesítjük.
Kiemelt kép: Vrábel Kriszta