Konyha

Nem csak a Balaton partján finom: vacsorára tökéletes a lecsós hekk

Bár a magyar konyhákban a ponty a legnépszerűbb hal, de időnként érdemes a mirelit tengeri halfajtákkal is kísérleteznünk. Tele vannak egészséges Omega-3 zsírsavval, és jól passzolnak hozzájuk a zöldségek.

Lecsóban sült hekktörzs

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kg lecsópaprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 db hekktörzs
  • kevés liszt
  • só, olaj a sütéshez
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 4 szelet kenyér

Elkészítés:

  1. A felkockázott hagymát nagyobb lábosban puhára dinszteljük az olajon, beletesszük a pirospaprikát, átforgatjuk, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, a darabolt paradicsomot, aláöntjük a paradicsomlevet és 1 dl vizet.
  2. Lefedve 10-15 percig fonnyasztjuk a lecsót (több idő nem kell, később még sütni fogjuk). Sózzuk, borsozzuk, és tűzálló tálba szedjük.
  3. A kiolvasztott hekktörzseket megforgatjuk paprikás, sós lisztben, forró olajban hirtelen körbesütjük (csak elősütés), majd rászedjük a lecsóra.
  4. Alufóliával lefedjük a tálat, és 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

Kiemelt kép: Vrábel Kriszta