Konyha

Egyáltalán nem unalmas étel: így készül a klasszikus fish and chips

ZÖLDSÉGES FISH & CHIPS

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 50 dkg (fagyasztott) tőkehalfilé
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg padlizsán
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 dl natúr joghurt
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 citrom héja
  • 15 dkg csemege uborka
  • 1 mokkáskanál csili
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A krumplit meghámozzuk, hasábokra szeljük. Sós vízben félkészre főzzük, leszűrjük, konyharuhával szárítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk.
  2. A kiolvadt halszeleteket lecsepegtetjük, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Finoman megforgatjuk a lisztben a halkockákat és a zöldségcsíkokat is. A maradék lisztet csomómentesre keverjük a felvert tojásokkal, és szódavízzel hígítva folyékony palacsintatészta állagú keveréket készítünk.
  3. A halkockákat megmártjuk benne, és forró olajban mindkét oldalukat ropogósra sütjük. Ezt követően hasonlóan járunk el a zöldségcsíkokkal is. Végül forró olajban ropogósra sütjük a burgonyát is, és konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
  4. A mártogatóshoz a joghurtot elkeverjük a majonézzel, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, a citromhéjjal, az apró kockákra vágott uborkával. Enyhén sózzuk, borsozzuk, csilivel ízesítjük.

Kiemelt kép: Vrábel Kriszta