Baconos-mustáros csirkecomb BBQ steakburgonyával
Hozzávalók:
• 4 egész csirkecomb
• 1 evőkanál mustár
• 20 dkg szeletelt bacon
• só, frissen őrölt bors
• 1 kg kiflikrumpli
• 2 evőkanál BBQ-fűszerkeverék
• 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A megmosott, szárazra törölt csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, körbetekerjük baconnel, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket, és forró sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.
2. Közben a burgonya héját megsikáljuk, a burgonyákat cikkekre vágjuk, és bő, sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, megforgatjuk az olaj és a BBQ-fűszer keverékében. Felforrósított serpenyőben plusz zsiradék nélkül ropogósra sütjük, és a csirkecombokkal tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta