Konyha

A göngyölt húsok királynője: Sajtos, göngyölt csirkemell medvehagymával – Recept

Most van a medvehagyma szezonja, amit ezerféleképpen használhatunk.

Sajtos, göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

• 4 db csirkemellfilé
• 1 csokor medvehagyma
• 15 dkg könnyen olvadó sajt
• só, frissen őrölt bors
• a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa, tojás
• olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. A csirkemelleket úgy vágjuk be, hogy kiterítve téglalapot kapjunk. Sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük.
2. Minden hússzeletre 2-3 levél medvehagymát helyezünk, ezekre tesszük a vékonyra szelt sajtot. A szeleteket feltekerjük, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük, majd bepanírozzuk a tekercseket.
3. Bő, nem túl forró olajban, viszonylag lassan körbesütjük a töltött tekercseket. Párolt rizskörettel kínáljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta