Konyha

A főzelék is finomabb tőle: Medvehagymás cukkinifőzelék sült kacsacombbal – Recept

Az elmúlt években nagyon népszerű lett ez a fokhagyma ízére emlékeztető, zöld levelű növény. Készítsünk belőle finomságokat, ha megjelenik a piacon és a zöldségesnél, de siessünk, mert csak rövid ideig terem!

Medvehagymás cukkinifőzelék sült kacsacombbal

Hozzávalók:

• 4 db kacsacomb
• 50 dkg zsenge cukkini
• olívaolaj
• 1 csokor medvehagyma
• só, frissen őrölt bors
• 2 evőkanál liszt
• 1 dl tejszín
• 2 dl tejföl

Elkészítés:

1. A kacsacombokat megmossuk, szárazra töröljük. Alaposan sózzuk, borsozzuk, tűzálló tálba helyezzük, majd alufóliával fedve 180 fokos sütőben 1,5 órán át sütjük. Levesszük a fóliát, és a hőfokot 230-250 fokra növelve a combokat ropogósra sütjük.
2. A cukkinit káposztareszelőn lereszeljük. (Ne nyomkodjuk ki!) Olívaolajon 5 percig dinszteljük a finomra vágott medvehagyma felével. Felöntjük 2 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és 5 percig főzzük.
3. A lisztet elkeverjük a tejszínnel, a tejföllel, behabarjuk a főzeléket, ekkor hozzáadjuk a maradék, aprított medvehagymát. A főzeléket nem kell sokáig főzni, a cukkini nagyon hamar megpuhul.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete