Konyha

Most van a szezonja: nyári cukkinifőzelék roston csirkecombkockákkal

A cukkini nem csak finom, hanem egészséges is. Egész évben érdemes fogyasztani, de most a legjobb, hiszen nyáron van a szezonja.

Hozzávalók:

  • 60 dkg cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor friss vagy 1 evőkanál szárított kapor
  • 1 evőkanál fehérborecet (6%-os)
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • só, frissen őrölt bors
  • 60 dkg csirkecombfilé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg paradicsom

Elkészítés:

1. A megmosott cukkiniket tökreszelőn lábosba gyaluljuk, hozzáadjuk az olívaolajat, az ecetet, és enyhén megsózzuk. Frissen őrölt borsot, kaprot teszünk bele, majd dinsztelni kezdjük.

2. 5-6 perc után hozzáadjuk a lisztet, 1-2 perc kevergetés után pedig a joghurtot. Összeforraljuk, majd félretesszük.

3. A bőr nélküli csirkecombot apróra kockázzuk. Felhevítünk egy tapadásmentes serpenyőt, kikenjük olajjal, beletesszük az előkészített csirkecombokat. Nagy lángon, időnként megkeverve ropogósra sütjük a húst.

4. Amint kész, hozzáadjuk a pirospaprikát, a szeletelt fokhagymát és a kockázott paradicsomot. Nagy lángon összesütjük, amíg a paradicsom szaftossá nem válik. Sózzuk, borsozzuk, és a cukkinivel tálaljuk.

Kiemelt kép: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete