Húsleves sonkás sajtgombóccal
Hozzávalók:
• 2 db tojás
• 1,5 dl tej
• 4 db szikkadt zsemle
• 15 dkg sonka
• 2 dkg vaj
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 kis csokor friss petrezselyem
• 5-6 dkg liszt
• 10 dkg reszelt hegyi sajt (Bergkäse)
• só, frissen őrölt bors
• 1,5 liter húsleves
1. A tojásokat elkeverjük a tejjel, megsózzuk, megborsozzuk, ráöntjük az összetépkedett, szikkadt zsemlékre.
2. Az apró kockákra vágott sonkát megsütjük. Vajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és petrezselymet. Mindet a zsemlés masszához adjuk a liszttel és a reszelt sajttal együtt, majd alaposan összegyúrjuk.
3. A masszát 20 percig pihentetjük. Vizes kézzel 12 közepes méretű gombócot formázunk belőle, sós, lobogó vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük őket, majd átszedjük a forró levesbe.
Fotó: Vrábel Kriszta