Konyha

Jobb, mint a kínaiban: Zöldséges-rizses ázsiai csirkeszárny – Recept

Az ázsiai konyha itthon is egyre népszerűbb, érdemes néhány fogást ellesni.

Zöldséges-rizses ázsiai csirkeszárny

Hozzávalók:
• 1 kg csirkeszárny
• 10 dkg pucolt, natúr földimogyoró
• 1 dl szójaszósz
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál méz
• 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
• csilikrém, olaj
• 2 evőkanál paradicsompüré
• 20 dkg jázminrizs
• só, frissen őrölt bors
• 50 dkg ázsiai zöldségkeverék
(fagyasztott)
• 2-3 szál újhagyma

1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, az utolsó percüket levágjuk (nem lesz rá szükség), a maradék részt kettévágjuk. Olajon körbepirítjuk a szárnyakat és a mogyorót. Megsózzuk, megborsozzuk őket.
2. Ráöntjük a szójaszószt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a mézet, a reszelt gyömbért, a csilikrémet, kissé átpirítjuk, majd öntünk rá 1,5 dl vizet, végül hozzákanalazzuk a paradicsompürét is. Elkeverjük, és lefedve 20 percig pároljuk.
3. Beletesszük a rizst, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lefedve, de időnként megkeverve 20 percig főzzük. Ha kell, adunk még hozzá vizet. Sózzuk, végül belekeverjük a zöldségeket, és 10 perc alatt, kevergetve készre főzzük a fogást. A legvégén vágott újhagymát keverünk az ételhez.

Fotó: Vrábel Kriszta