Konyha

Így már megéri megenni gyerekkorunk utált zöldségét: Sóskás újkrumplisaláta – Recept

Attól, mert gyerekkorunkban a világból ki lehetett volna kergetni minket a sóskafőzelékkel, még nem jelenti azt, hogy teljesen száműzni kellene a konyhából ezt a vitamindús levélzöldséget.

Sóskás újkrumplisaláta

Hozzávalók:
• 50 dkg apró szemű újkrumpli
• 25 dkg friss sóska
• 2 szem zöldalma
• 2 csomag zsenge retek
• 1 nagy csokor snidling
• színes bors
• 3 evőkanál fehérborecet
• 1 evőkanál méz
• 30-35 dkg füstölt makréla

1. A krumplit vízbe áztatjuk, majd lekaparjuk a héját. Felezzük vagy daraboljuk, és sós vízben puhára főzzük. Figyeljünk rá, mert pár perc alatt megfő! Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
2. Az almákat héjastul apró kockákra vágjuk, a retket megpucoljuk, és feldaraboljuk. A megmosott, szárazra csepegtetett sóskát vékony csíkokra vágjuk.
3. Egy tálban összekeverjük az alapanyagokat, majd ráöntjük a mézzel elkevert fehérborecetet, és összeforgatjuk a salátát.
4. A füstölt makrélát megszórjuk frissen őrölt tarkaborssal, és nagyobb darabokban a zöldségekre helyezzük.

Fotó: Vrábel Kriszta