Konyha

Könnyű vacsora a tavasz ízeivel: Pulykás zöldségkrémleves zsemlekockával – Recept

Egy kiadós krémleves bármikor jó választás, pláne tavasszal, amikor a polcok telis-tele vannak a friss idényzöldségekkel.

Pulykás zöldségkrémleves zsemlekockával

Hozzávalók:
• 1 fej vöröshagyma
• 20 dkg pulykafelsőcomb-nyesedék
• 1 evőkanál tárkony
• 2 szál újhagyma
• 1 kis fej zsenge karalábé
• 1 szál fehérrépa
• 20 dkg brokkoli
• 1 csokor petrezselyem
• 1 dl tejszín
• olívaolaj
• só, frissen őrölt bors
• pár csepp citromlé
• 2 db zsemle

1. A felaprított vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabolt pulykahúst és a tárkonyt. A húst a zsiradékon átforgatjuk, beletesszük a darabolt zöldségeket. Ezeket is átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a hozzávalókat.
2. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük a levest, amíg minden hozzávaló megpuhul. Botmixerrel pürésítjük, krémesítjük. Végül beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Pár csepp citromlével tehetjük pikánsabbá az ételt.
3. A zsemléket szeletekre vágjuk, megpirítjuk, és felkockázzuk. A levest a zsemlekockákkal tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta