Konyha

Minden mehet egyszerre a római tálba: Pulykacomb sült almával – Recept

Elég mindent előkészíteni és bedobálni a római tálba, a sütő minden mást elvégez.

Pulykacomb sült almával

Hozzávalók:
• 1,5 kg filézett pulykacomb
• só, frissen őrölt bors
• 1 teáskanál szárított majoránna
• 1 teáskanál szárított kakukkfű
• 1 teáskanál szárított bazsalikom
• 1 teáskanál szárított oregánó
• 3 evőkanál olívaolaj
• 5-6 szem alma
• 4 kisebb fej vöröshagyma

1. A római tálat 30 percre vízbe áztatjuk. A megmosott, szárazra törölt pulykcombfilé mindkét oldalát alaposan körbesózzuk, borsozzuk. A zöldfűszereket összekeverjük, elvegyítjük az olívaolajjal, bedörzsöljük vele a hús mindkét oldalát.
2. A húst az előkészített római tálba tesszük, lefedjük, és hideg sütőben, amelyet 200 fokra kapcsoltunk, 2 órán át sütjük.
3. Két óra elteltével levesszük a fedőt a tálról, a húst körberakjuk a negyedelt almákkal, a hagymával. A sütő hőfokát 230 fokra növeljük, és a köretet néhány perc alatt puhára, a húst pedig ropogósra sütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta