Meggyes-csokoládés szelet
Hozzávalók 20 darabhoz:
• 4 db M-es tojás
• 1 tejfölös (1,5 dl) pohár kristálycukor
• 1 pohár tejföl
• 3 pohár liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 3 pohár fagyasztott meggy
• fél pohár összetört ét- vagy tejcsokoládé
1. Az egész tojásokat elektromos habverővel fehéredésig verjük a cukorral. Elkeverjük benne a tejfölt, hozzászitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és óvatosan összekeverjük a masszát.
2. A tésztát kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsibe tesszük, megszórjuk a kiolvasztott, lecsöpögtetett meggyel, és a felaprított csokoládéval. 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta