Hozzávalók:
• 20 dkg cukkini
• 20 dkg kápia paprika
• 1 kis fej vöröshagyma
• 20 dkg kukorica
• 1 gerezd fokhagyma
• 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 4 dl tej
• 1-1 csapott evőkanál szárított oregánó és kakukkfű
• só, olaj
• 35 dkg fusilli tészta
1. A cukkinit és a paprikát kis kockákra vágjuk. Serpenyőben megdinszteljük az apróra kockázott hagymát az olajon, hozzáadjuk a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Puhára pároljuk a zöldségeket. 2. Elkészítjük a besamelt: a vajat lábosban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, folyamatosan kevergetve átfuttatjuk a vajon, beletesszük a zöldfűszereket, majd fokozatosan felöntjük tejjel. Kevergetve forrásig melegítjük, hogy besűrűsödjön. Megsózzuk.
3. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, elkeverjük a zöldséggel.
4. Tűzálló tálba szedjük, ráöntjük a besamelt, és 230 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt összesütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta