Konyha

A ponty többre érdemes, mint a halászlé alapja: Tárkonyos pontypatkók tésztával – Recept

A ponty ezerféleképpen felhasználható hal, vétek lenne csak a halászlébe dobálni belőle, amikor isteni ragu is kerülhet a tányérra.

Hozzávalók:
• 8 szelet ponty
• 1 fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 3 evőkanál szárított tárkony
• 40 dkg csiperkegomba
• 1 evőkanál liszt
• 40 dkg zsenge
zöldborsó
• 3 dl zöldséglé
• 2 dl tejföl
• só, frissen őrölt bors
• negyed citrom
• 25 dkg rövid csőtészta

1. A halszeleteket megmossuk, besózzuk.
2. A felkockázott vöröshagymát olajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tárkonyt, a darabolt gombát, és 3-4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük a zöldséglével.
3. Beletesszük a zöldborsót, összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne a tejfölt. Citromlével savanyítjuk kicsit.
4. Hozzáadjuk a pontyszeleteket, óvatosan, hogy ne törjenek. Takarékon forralva 10-12 perc alatt készre főzzük a halszeleteket. Tésztával tálaljuk.