Lencseragus-paradicsomos spagetti
Hozzávalók:
• 50 dkg spagetti
• 20 dkg lencse
• 40 dkg darabolt, hámozott paradicsom (konzerv)
• 1 fej vöröshagyma
• 1-1 db kisebb sárga- és fehérrépa
• 1 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 1 babérlevél
• 2-3 levél friss vagy 1 teáskanál szárított zsálya
• 1 ág rozmaring
• 1 teáskanál szárított bazsalikom
• olívaolaj
1. Az apróra kockázott vöröshagymát a tisztított, egészen finomra reszelt répákkal és a zöldfűszerekkel együtt az olajon puhára dinszteljük.
2. Hozzáadjuk a lencsét, ezzel is dinszteljük 2-3 percig, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi pont ellepi. Megsózzuk, és lefedve, takaréklángon kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Ha szükséges, kevés vizet pótolunk alá. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a paradicsomszószt, megsózzuk, megborsozzuk, és összeforraljuk a mártást.
3. A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és a raguval együtt tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta