Burgonyás- kelkáposztás minestrone
Hozzávalók 6 adaghoz:
• 25 dkg főtt, konzerv fehérbab
• 15 dkg sárgarépa
• 15 dkg cukkini
• 50 dkg burgonya
• 20 dkg kelkáposzta
• 10 dkg fehérrépa
• 10 dkg kelbimbó
• 40 dkg konzerv darabolt, hámozott paradicsom
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• olívaolaj
• 1 evőkanál szárított zsálya vagy kis csokor friss zsálya
• 1 teáskanál szárított kakukkfű
• 2 babérlevél
• kemény sajt a tálaláshoz
1. A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a hámozott, felkockázott burgonyát, a karikára vágott sárga- és fehérrépát, valamint a zöldfűszereket.
2. A zöldségeket is átpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és 10 percig főzzük.
3. Beletesszük a darabolt paradicsomot, felöntjük még 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és lefedve, 20-25 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a többi zöldséget is, és további 10 perc alatt készre főzzük. A levest kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.