Rántott csirkemáj mazsolás hagymalekvárral, bulgurral
Hozzávalók:
• 50 dkg csirkemáj
• 1 tojás
• 5 dkg liszt
• 5 dkg zsemlemorzsa
• 50 dkg lila hagyma
• 5 dkg mazsola
• 5 evőkanál balzsamecet
• 1 evőkanál méz
• 2 evőkanál olívaolaj
• 20 dkg bulgur
• só, frissen őrölt bors
• olaj a máj sütéséhez
1. A megtisztított lila hagymákat félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük. Serpenyőben, olívaolajon, takaréklángon dinsztelni kezdjük. Megsózzuk, és amikor már kicsit megfonnyadt, hozzáadjuk a mézet, a mazsolát és a balzsamecetet. Végül takaréklángon, lefedve egészen megpuhítjuk.
2. A bulgurt bő, sós vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük, és leszűrjük, félretesszük.
3. A májat hagyományos módon bepanírozzuk, és olajban készre sütjük. A bulgurral és a hagymalekvárral kínáljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta