Céklás töltött tojás
Hozzávalók
• 4 db főtt tojás
• 2 szem főtt cékla
• 1 evőkanál reszelt torma
• 1 evőkanál majonéz
• 1 evőkanál tejföl
• 4 szelet bacon vagy fekete-erdei sonka
• só, bors
• friss bazsalikom vagy petrezselyem a tálaláshoz
1. A főtt tojásokat megtisztítjuk, félbevágjuk, a sárgájukat egy tálba szedjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott főtt céklát, majd botmixerrel pépesítjük. Összekeverjük a tejföllel, a tormával és a majonézzel. Sóval, borssal ízesítjük.
2. A tojásokat közvetlenül tálalás előtt megtöltjük a céklás krémmel. A maradék krémet egy tányér aljára szedjük, erre ültetjük a töltött tojásokat.
3. A bacont vagy sonkát zsiradék nélkül, serpenyőben ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük lecsepegni. Amint kihűlt, késsel apróra vágjuk. Tálaláskor bazsalikom- vagy petrezselyemlevelekkel és a baconmorzsával szórjuk meg a tojásokat.
Fotó: Vrábel Kriszta