Csurgatott fánk ribizlivel és csokoládéval (Strauben)
Hozzávalók 6 adaghoz:
• 3 db tojás
• 20 dkg liszt
• 2,5 dkg lágy vaj
• 4 evőkanál porcukor
• 2,5 dl tej
• ½ zacskó sütőpor
• egy csipet só
• olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
• 10 dkg étcsokoládé
• 1,5 dl tejszín
• 25 dkg ribizli (fagyasztott)
1. A lisztet egy mély tálba mérjük, elvegyítjük 2 evőkanál porcukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a tojásokat, a lágy vajat, majd csomómentesre keverjük a tejjel. Sűrű palacsintatésztát kapunk, amelyet egy kis ideig pihentetünk.
2. A sűrű tésztát körkörös mozdulatokkal forró olajba csurgatjuk egy szűrőn keresztül, vagy habzsákból kinyomva. Ha megsült, papírtörlőre szedve lecsepegtetjük róla a felesleges olajat.
3. Tálaláskor porcukorral megszórjuk, a tejszínnel együtt felolvasztott csokoládéba mártogatjuk, vagy megcsorgatjuk vele. Ribizlivel kínáljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta