Fahéjas-vajas-narancsos gofri
Hozzávalók 8 nagyobb darabhoz
• 40 dkg liszt
• 1 evőkanál porcukor
• 3 db nagyobb
tojás
• 6 dkg lágy vaj
• kb. 4 dl tej
• egy csipet só
• 2 teáskanál sütőpor
• 1 db kezeletlen héjú narancs
• 4 evőkanál kristálycukor
• 2 evőkanál őrölt fahéj
• 1 teáskanál őrölt gyömbér
• 1 evőkanál olaj a sütéshez
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral és a csipet sóval. Hozzáadjuk a lágy vaj felét, az egész tojásokat és a kezeletlen narancs lereszelt héját.
2. Simára keverjük a tésztát, miközben a tejjel fokozatosan hígítjuk. 10 percig pihentetjük. Ha túl sűrű, kevés tejet adunk még hozzá. Felforrósított és kiolajozott gofrisütőben adagonként készre sütjük.
3. A kristálycukrot, a fahéjat és a gyömbért összekeverjük egy mélyebb tányérban. A kisült gofrikat kenőtollal megkenjük a maradék olvasztott vajjal, és megforgatjuk a fahéjas cukorban.