Konyha

Ráérős hétvégék királyi reggelije: Túrós-spenótos töltött zsemle – Recept

Ha mindent összekevertünk, már csak húsz percet kell kibírni, míg a zsemlék megpirulnak a sütőben.

Túrós-spenótos töltött zsemle

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 4 db zsemle
• 2 db tojás
• 20 dkg leveles spenót
• 25 dkg tehéntúró
• 5 dkg juhtúró
• 4 szelet bacon
• 2 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 2 evőkanál olívaolaj

1. A csíkokra vágott spenótot egy serpenyőben kb. 2 evőkanál olívaolajon a 2 gerezd zúzott fokhagymával együtt megfonnyasztjuk. Tálba szedjük, hozzákeverjük a tehén- és a juhtúrót, sóval, borssal ízesítjük.
2. A zsemléket előkészítjük: levágjuk a tetejüket, kiszedjük a belsejüket. A tojásokat enyhén felverjük és kissé megsózzuk. A zsemléket ecsettel megkenjük a tojással, a maradék tojást pedig a túróhoz keverjük.
3. A zsemléket megtöltjük a túrós masszával, majd 1-1 szelet bacont helyezünk a tetejükre. 200 Celsius-fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

Fotó: Vrábel Kriszta