Régen minden jobb volt, és ez a kenyér esetében tényleg nem üres frázis. A régi kenyerek, főleg, amit otthon sütöttek nagyanyáink, egy hétig is frissek maradnak, a mostani, főleg szupermarketes pékáruk viszont már másnapra gumisak és rágósak. Sokan, régóta keressük a megoldást, hiszen mégiscsak a szupermarketes kenyerek a legolcsóbbak, ami szintén nem utolsó szempont, ha egy családot kell jóllakatni. Könnyű is beszerezni, hiszen a többi bevsárolni valóval együtt mehet is a kosárba, nem kell érte külön a pékségbe menni.
Úgy tűnik, végre valaki feltalálta a spanyol viaszt és rájött, hogyan is kell tárolni valójában ezeket a kenyereket, hogy napokig frissek maradjanak. Ha van kenyértartód, csak egyetlen pluszt kell hozzáadni, hogy megnöveld a kenyér élettartamát. És nem, ez biztosan nem a nejlon zacskó, sokkal inkább a puha pamut tasak!
Ha a kenyeret pamutzsákban tartod, néhány nap múlva valószínűleg még mindig olyan kiváló állapotban lesz, mint ahogy elhoztad a boltból.

A kenyértartó önmagában nem elég?
A kenyértartó önmagában kevésbé hatékony, mivel a kenyér gyorsabban szárad ki, ha benne tárolják. Pedig a kenyértartó elsődleges feladata a kenyér frissen tartása. Olyat keress, amiben egyensúlyban van a szellőzést és a nedvesség szabályozása.
A legtöbb kenyértartó kis szellőzőnyílásokat vagy perforációkat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a levegő keringését, miközben megakadályozzák a túlzott nedvesség felhalmozódását, így a kenyér héja ropogós, belseje pedig puha marad.
Ha tapasztalt kenyérsütő vagy, akkor valószínűleg már lesz egy pamut kenyérzsákod, de ha nem, akkor érdemes megfontolni a befektetést.
Ez is érdekelhet: Hetekig eláll a hűtőben: így tárolja a paradicsomot, hogy sokáig friss maradjon
Fotó: gettyimages