Csőben sült gnocchi mexikói raguval (850 Ft egy adag)
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 80 dkg kész gnocchi
- 15 dkg húsos szalonna
- 25 dkg kukorica (konzerv)
- 15 dkg kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
- 1 teáskanál őrölt, füstölt pirospaprika
- 1 db csilipaprika (elhagyható)
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 20 dkg mozzarella sajt
- só, frissen őrölt bors
- A kockákra vágott vöröshagymát és szalonnát egy nagy serpenyőben összepirítjuk, hozzáadjuk az őrölt paprikát, a csilit és a római köményt. A fűszereket is átfuttatjuk a forró zsiradékon, majd hozzátesszük a lecsöpögtetett kukoricát és a kis kockákra vágott kápia paprikát. 3-4 percig dinszteljük, felöntjük a paradicsommal, belekeverjük a zúzott fokhagymát, és 5 percig forraljuk a ragut.
- Közben egy nagy fazékban vizet melegítünk a gnocchinak. Megsózzuk, és amint felforrt, beleöntjük a gnocchit. Amikor feljönnek a felszínre, még 1-2 percig főzzük őket.
- A megpuhult gnocchit leszűrjük, összekeverjük a kukoricás raguval, és tűzálló tálba szedjük. Rátépkedjük a lecsöpögtetett mozzarella felét, és 200 Celsius-fokra melegített sütőben 20 perc alatt összesütjük. Kivesszük a sütőből, és a forró rakottasra tépkedjük a maradék mozzarellát. Hagyjuk ráolvadni, és máris tálaljuk az ételt.
Fetás rakott brokkoli (625 Ft egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50 dkg brokkoli
- 20 dkg feta sajt
- 30 dkg paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só, frissen őrölt bors
- olívaolaj
- A brokkolit kis rózsákra szedjük, bő, sós vízben pár perc alatt nem túl puhára előfőzzük, majd leszűrjük.
- A feta sajtot elmorzsoljuk. A felét összekeverjük a tejföllel, 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomot kis kockákra vágjuk. A morzsát olajon aranybarnára pirítjuk, 1 gerezd zúzott fokhagymával elkeverjük.
- Egy tűzálló tál aljára szórjuk a morzsát, rárétegezzük a brokkolit, a morzsolt fetát és a paradicsomkockákat. Ráöntjük a tejfölös fetát, és 200 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük. Brokkoli helyett karfiollal is készíthetjük.
Ez is érdekelhet: Nem tűzhelyen, nem felforralt vízzel: így a legjobb tésztát főzni, mégsem csinálja senki
Sajtos-cukkinis rakott csirkemell (625 Ft egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50 dkg csirkemell
- 30 dkg cukkini
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg cheddar sajt
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál szárított oregánó
- só, frissen őrölt bors
- A megmosott és szárazra törölt csirkemellet kis szeletekre vágjuk. Tálba tesszük, megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadunk 3 evőkanál oregánót, 2 gerezd zúzott fokhagymát, 4-5 evőkanál olívaolajat. Összeforgatjuk, lefedjük, és hűtőben 2 óráig állni hagyjuk.
- A sajtos besamelhez egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat, átfuttatjuk rajta a lisztet, majd fokozatosan, folytonos keverés mellett, hogy teljesen csomómentes legyen, hozzáöntjük a tejet is. Beletesszük a zúzott fokhagymát, lassan forralva besűrítjük, sóval, borssal ízesítjük, és elkeverjük benne a reszelt sajtot. Amint enyhén kihűlt, a tojást is belekeverjük.
- A megmosott cukkinit vékonyan felkarikázzuk. Tűzálló tálba rétegezzük a bepácolt csirkehúst, rászedünk egy adag besamelt, majd a cukkinikarikák egy részét. Több réteget készítünk. 200 Celsius-fokos sütőben, alufóliával lefedve 20 percig sütjük. Ezután növeljük a hőfokot, levesszük a fóliát, és pár perc alatt megpirítjuk az étel tetejét.
Ez is érdekelhet
Fotók: Vrábel Kriszta