Szeretnél egy görög estét, de nincs kedved órákig a konyhában állni? Akkor a forrólevegős sütő ma a legjobb barátod. Ebben ugyanis pillanatok alatt elkészítheted a fetával töltött, ínycsiklandó fasírtokat.
25 perc alatt kész: bifteki az airfryerből
Egy vacsora, mintha csak egy görög tavernában ülnél, otthon is összedobható. Laktató bifteki, sült krumpli, egy friss saláta, mellé egy kis tzatziki – és már indulhat is a görög este. Igaz, a fetával töltött fasírtot magadnak kell megformázni, de aztán a krumplit és a biftekit gyakorlatilag az air fryer készíti el helyetted.
Ezeket olvastad már?
Airfryer bifteki recept

- Elkészítési idő: 25 perc
 - Adag: 2 fő
 
Hozzávalók:
- 1 gerezd fokhagyma
 - 1 kis fej vöröshagyma
 - 2 ek petrezselyem (friss, aprított)
 - 1 bio citrom reszelt héja
 - 500 g darált marhahús
 - 1 db M-es tojás
 - 1 tk só
 - 1 tk őrölt kömény
 - 1 tk oregánó
 - 2 ek zsemlemorzsa
 - 1 tk bors
 - 100 g fetasajt
 - olívaolaj a bekenéshez
 
Elkészítés:
- A fokhagymát és a hagymát pucold meg, aprítsd fel. A petrezselymet vágd apróra, a citrom héját reszeld le.
 - A darált húst tedd egy tálba, add hozzá a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, citromhéjat, tojást, sót, köményt, oregánót, zsemlemorzsát és borsot. Gyúrd össze, amíg egynemű masszát kapsz.
 - A fetát vágd kis kockákra.
 - Vegyél egy adag húsmasszát, lapítsd el, tegyél bele egy fetadarabot, majd zárd össze, és formázz belőle hosszúkás biftekit. Ismételd meg a többi hússal is.
 - Kend meg a biftekiket olívaolajjal.
 - Melegítsd elő az airfryert 180 °C-ra, és helyezd a biftekiket a kosárba.
 - 12–15 percig süsd őket, közben egyszer fordítsd meg.
 - Akkor jók, ha szép aranybarnák és belül a sajt megolvadt.
 
Amíg sülnek, elkészítheted a tzatzikit. Ha még több húsos ételre vágysz, a souvlaki is remekül illik hozzá. Vagy egyszerűen csak tölts magadnak egy ouzót, és hangolódj a vacsorára.
Forrás: leckerschmecker
Fotó: gettyimages


