Szeretnél egy görög estét, de nincs kedved órákig a konyhában állni? Akkor a forrólevegős sütő ma a legjobb barátod. Ebben ugyanis pillanatok alatt elkészítheted a fetával töltött, ínycsiklandó fasírtokat.
25 perc alatt kész: bifteki az airfryerből
Egy vacsora, mintha csak egy görög tavernában ülnél, otthon is összedobható. Laktató bifteki, sült krumpli, egy friss saláta, mellé egy kis tzatziki – és már indulhat is a görög este. Igaz, a fetával töltött fasírtot magadnak kell megformázni, de aztán a krumplit és a biftekit gyakorlatilag az air fryer készíti el helyetted.
Ezeket olvastad már?
Airfryer bifteki recept

- Elkészítési idő: 25 perc
- Adag: 2 fő
Hozzávalók:
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek petrezselyem (friss, aprított)
- 1 bio citrom reszelt héja
- 500 g darált marhahús
- 1 db M-es tojás
- 1 tk só
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk oregánó
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 tk bors
- 100 g fetasajt
- olívaolaj a bekenéshez
Elkészítés:
- A fokhagymát és a hagymát pucold meg, aprítsd fel. A petrezselymet vágd apróra, a citrom héját reszeld le.
- A darált húst tedd egy tálba, add hozzá a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, citromhéjat, tojást, sót, köményt, oregánót, zsemlemorzsát és borsot. Gyúrd össze, amíg egynemű masszát kapsz.
- A fetát vágd kis kockákra.
- Vegyél egy adag húsmasszát, lapítsd el, tegyél bele egy fetadarabot, majd zárd össze, és formázz belőle hosszúkás biftekit. Ismételd meg a többi hússal is.
- Kend meg a biftekiket olívaolajjal.
- Melegítsd elő az airfryert 180 °C-ra, és helyezd a biftekiket a kosárba.
- 12–15 percig süsd őket, közben egyszer fordítsd meg.
- Akkor jók, ha szép aranybarnák és belül a sajt megolvadt.
Amíg sülnek, elkészítheted a tzatzikit. Ha még több húsos ételre vágysz, a souvlaki is remekül illik hozzá. Vagy egyszerűen csak tölts magadnak egy ouzót, és hangolódj a vacsorára.
Forrás: leckerschmecker
Fotó: gettyimages