Konyha

Tiszta Amerika a kertben: Grillsajtos hamburger tzatzikivel – Recept

Biztos mindenki látott már olyan amerikai családi filmet, amiben az apukák boldogan sütögetik a hamburgerhúst a kertben. Most megmutatjuk, hogyan készül ez az ellenállhatatlan és brutálisan finom étel.

Grillsajtos hamburger tzatzikivel

Hozzávalók
a tzatzikihoz:
• 20 dkg kígyóuborka
• 1 kis gerezd fokhagyma
• 3 evőkanál olívaolaj
• só, frissen őrölt bors
• 1,5 dl görög joghurt
a hamburgerhez:
• 4 db hamburgerbuci
• 6-8 levél zöldsaláta
• 4 szelet grillsajt
• 1 fej lila hagyma
• 2-3 szem paradicsom

1. Elkészítjük a tzatzikit: az uborkát lereszeljük, szűrőtálba téve lecsepegtetjük, kinyomkodjuk. Elkeverjük a zúzott fokhagymával, 3 evőkanál olívaolajjal. Sózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük, majd összeforgatjuk a sűrű görög joghurttal.
2. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, és a vágott felüknél kissé megpirítjuk őket.
3. A sajtszeleteket forró, tapadásmentes serpenyőben vagy grillrácson oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.
4. Összeállítjuk a hamburgereket: a zsemlék aljára salátalevelet helyezünk, rákanalazzuk a tzatzikit, ráhelyezzük a grillezett sajtot, arra pedig karikázott hagymát és paradicsomot teszünk. Azonnal fogyasztjuk, ízlés szerint 1-1 szelet pirított baconnal gazdagíthatjuk.

Fotó: Vrábel Kriszta