Konyha

A füstös ízek szerelmeseinek egyenesen a grillről: Zöldséges húsgolyók hot dog kifliben – Recept

Azért tökéletes választás egy kertipartira ez az étel, mert evőeszközt sem kell tálalnunk hozzá, így kevesebb lesz a mosatlan.

Zöldséges húsgolyók hot dog kifliben

Hozzávalók:
• 50 dkg darált sertéshús
• 1 db tojás
• 2 szál újhagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 késhegynyi szódabikarbóna
• 25 dkg bébispenót vagy leveles spenót
• 10 dkg kukorica
• 10 dkg cukkini
• só, frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
• fejenként 1-1 hot dog kifli vagy összesen 2 óriáskifli vagy bagett
• zöldsaláta
• paprika
• ketchup/majonéz/mustár

1. A húst összedolgozzuk a tojással, az apróra vágott újhagymával, a reszelt fokhagymával és a szódabikarbónával. Sóval, borssal fűszerezzük, hozzákeverjük a felcsíkozott spenótot, a lecsöpögtetett kukoricát és a reszelt cukkinit.
2. Kis gombócokat formázunk a keverékből, és vastag alufóliatálcán, erősen izzó faszenes grill fölött készre sütjük őket.
3. A hot dog kifliket kettévágjuk, és a vágott oldalukat megpirítjuk. Összeállítjuk a szendvicseket: a hot dog kiflikbe húsgombócot, zöld­salátát, ízlés szerint ketchupot, majonézt vagy mustárt teszünk.

Fotó: Vrábel Kriszta