Konyha

Vegáknak is készülhet grillétel: Pirítottkukorica-saláta – Recept

Ha olyan vendég érkezik a kertipartira, aki nem eszik húst, az is jóllakhat majd ezzel a tűzön sült finomsággal.

Pirítottkukorica-saláta

Hozzávalók:
• 4 cső kukorica
• 1 piros kaliforniai paprika
• 20 dkg koktélparadicsom
• 10 dkg kovászolni való uborka
• 1 csomó zsenge retek
• 1 csokor újhagyma
• 1 kis csokor bazsalikom
• fél dl olívaolaj
• 1 db lime
• 1 teáskanál csilikrém

1. A kukoricát sós vízben előfőzzük. Ha megpuhult, hagyjuk lecsöpögni.
2. Faszénen körbepirítjuk a csöveket, majd késsel levágjuk róluk a szemeket.
3. A salátába kerülő többi zöldséget is megmossuk és felaprítjuk. Egy salátástálban mindent összekeverünk, és hozzá­adjuk az aprított bazsalikomot.
4. A lime levét, az olívaolajat és a csilit simára keverjük, a salátára locsoljuk, és az egészet összeforgatjuk.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete