Konyha

Édesen pikáns és laktató: Kukoricás csirkepecsenye – Recept

Aki rajongja a brassói aprópecsenyét, annak szinte kötelező kipróbálni ezt a kukoricás finomságot.

Kukoricás csirkepecsenye

Hozzávalók:
• 1 fej vöröshagyma
• 400 g konzerv­kukorica
• 1 piros kaliforniai paprika
• 2 szem kemény paradicsom
• 1 csokor snidling
• 1 kis csokor petrezselyem
• 1 db lime
• 60 dkg csirkemell
• só, bors, olívaolaj
köretnek:
• sült krumpli

1. Kevés olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a kukoricát, a feldarabolt paprikát és a paradicsom felkockázott húsát, amelyből a magokat eltávolítottuk. Beletesszük az aprított snidlinget, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, lime-lével megcsepegtetjük.
2. A húsból 8 szeletet vágunk, enyhén megklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát kevés olajon hirtelen pirosra sütjük, tűzálló tálba helyezzük.
3. A szeletek tetejére halmozzuk a kukoricaragut, és forró sütőben 15 perc alatt összesütjük. Sült krumplival tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta