Konyha

Túl egyszerű ahhoz, hogy ilyen finom legyen, pedig igaz: Kukoricaragus töltött krumpli – Recept

A krumpli mindig jó választás, ha valamit gyorsan és olcsón szeretnénk főzni. Ha kukoricával kombináljuk, akkor pedig egyenesen mennyei étel születik belőle.

Kukoricaragus töltött krumpli

Hozzávalók:
• 8 közepes szem nem szétfővő krumpli
• 20 dkg darált sertéshús
• 15 dkg konzervkukorica
• 1 kisebb piros kaliforniai paprika
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál pirospaprika
• 1 dl paradicsomlé
• só, frissen őrölt bors

1. A krumplikat héjastól puhára főzzük.
2. Az apróra kockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott kaliforniai paprikát, a darált húst, és 5 percig pirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát, további 2 percig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel és a paradicsomlével. Sózzuk, borsozzuk, lefedve készre főzzük a ragut, és ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a kukoricát.
3. A krumplikat egyharmad-kétharmad arányban hosszában kettévágjuk, a nagyobbik részt kivájjuk, megtöltjük raguval. A tetejüket visszatesszük. A krumplikat kevés olajjal megkenjük, és a sütő legnagyobb fokozatán sütve megpirítjuk.

Fotó: Vrábel Kriszta