Konyha

Hús helyett és nasinak is tökéletes választás: Kukoricapuffancs – Recept

A zöldségfasírtok sok háziasszony kedvencei, akik nem akarnak mindig húsos ételt az asztalra tenni, de jól akarják lakatni a családot.

Kukoricapuffancs

Hozzávalók:
• 40 dkg főtt konzervkukorica
• 1 fej vöröshagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 1 db tojás
• 3 evőkanál liszt
• só, bors
• csilipehely
• olaj a sütéshez

1. A konzervkukoricát szűrőbe tesszük, és le­csepegtetjük. Felaprítjuk a petrezselymet, a hagymát félbevágjuk, és nagyon vékonyra felszeleteljük. A petrezselymet és a hagymát elvegyítjük a kukoricával.
2. A tojást a lisztbe keverjük, és annyi szódát adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a csilipelyhet, és elkeverjük a kukoricával.
3. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, két kanál segítségével érméket formázunk a masszából, közepes aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk őket, és ropogósra sütjük a másik oldalukat is.

Ha ez a recept tetszett, próbálja ki a sütőtökfasírtot is!

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete