Konyha

Ebédre és vacsorára is tökéletes: Mexikói palacsinta – Recept

Az egykor Amerikából hozzánk került édes csemegekukorica bővelkedik rostokban és vitaminokban. Sokoldalú hozzávaló: jól variálható húsokkal, zöldségekkel, így remek tölteléknek, ragunak és köretnek is.

Mexikói palacsinta

Hozzávalók:
A palacsintához:
• 25 dkg liszt
• 1 dl tej, szódavíz
• 1 db tojás
• csipet só
a töltelékhez:
• 1 fej vöröshagyma
• 20 dkg darált marhahús
• 1 mokkáskanál csili
• 1 teáskanál őrölt római kömény
• fél doboz konzervbab
• fél doboz konzerv-kukorica
• 1 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 3 dl paradicsompüré
• 4 evőkanál étolaj
• tejföl a tálaláshoz

1. A liszthez adjuk a tojást, a sót, a tejjel csomómentesre keverjük. Beleteszünk 3 evőkanál olajat és annyi szódavizet, hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjunk.
2. 30 percig pihentetjük, majd felforrósított, olajjal kikent serpenyőben közepesen vastag palacsintákat sütünk, kb. 12 darabot.
3. Az olajon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát, beletesszük a darált húst, a csilit és a római köményt. Nagy lángon, 2-3 perc alatt átpirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével, hozzáadjuk a kukoricát és a babot, és 30 perc alatt összefőzzük a ragut. Sóval, borssal ízesítjük. A palacsintákat megtöltjük a raguval, feltekerjük, és tejföllel tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete