A konyhák többségében szilárdan tartják magukat a régi, megszokott szabályok, a nagymamától tanult hagyományok. Van, aki soha nem tér el tőlük, és megbotránkozik, ha más...
Sokan a paradicsomlé készítésekor a prés által kidobott magvakat, héjat kidobják, pedig vétek. Készíts inkább belőle isteni házi fűszersót!
A húsleves, vagy a hagyományos pörköltek a fasorban sincsenek ehhez az ételhez képest. Pár száz forint, meg fogsz lepődni, melyik az.
A rizs az egyik legnépszerűbb köret, de ha nem megfelelően készíted el, súlyos mérgezést okozhat. Kutatások szerint arzéntartalma komoly kockázatot jelent.
Olyan gyors és olyan egyszerű megoldás, ezért érthetetlen, hogyhogy nem így csinálja még mindenki. Mondjuk, az olaszok biztosan frászt kapnának ettől a trükktől.
A nagyi kamrájából nem ritkán kerültek elő olyan lekvárok, befőttek vagy kompótok, amelyek több éve vártak türelmesen a sorukra. Hogy csinálták, hogy sosem romlott meg?
A húsleves remek étel, de ha nem figyelsz oda, és ezt az alapanyagot nem megfelelően készíted elő, mérgező is lehet. Nem vicc.
A tökéletes piskótatekercs elkészítése nem mindig könnyű. Kivéve, ha ismered ezt a pofon egyszerű trükköt, amivel nem reped be, amikor felcsavarod a töltelékkel.
Huitlacoche, a „mexikói szarvasgomba” igazi kincs a kukoricaföldekről. Ezt a különleges gombát kukoricaüszögként is ismerik. A látványa borzalmas.
Van egy almafajta, amibe nyersen ugyan nem haraphatunk bele jóízűen, viszont rendkívül finomakat főzhetünk belőle. A most érő illatos gyümölcsnek még gyógyhatása is van!