A káposzta, legyen az savanyú, édes, vagy lila, igazi szuperétel, amit számtalan módon variálhatunk. Mi most egyszerre 10 receptet is mutatunk!
Könnyű eltévedni a tészták labirintusában! Melyik milyen? Piskóta vagy égetett? Kevert vagy linzer? Omlós vagy rétes?
A gyömbér, amit régebben porrá őrölve szórtunk a húslevesbe, mára frissen is polgárjogot nyert a konyhánkban. Ízesítő hatása mellett gyógyerejéért is szeretjük. A ginzenget...
Télen mindig jobban kívánjuk az édességeket, és ez így is van jól. Nem kell viszont vagyonokat költeni, hogy valami finomat ehessünk.
A téli piac is tele van finom zöldségekkel, és nem kell attól félnünk, hogy szervezetünkbe nem jut elég vitamin. Csak használjuk ki őket!
A nitrogén-dioxid termelődése ugyanis oly mértékben teszi szennyezetté az otthon levegőjét, ami kültéren nem lenne megengedett.
Egy fenséges citromos édesség mindig jó választás, ha valami desszertre vágyunk. Kerülhet a krémbe és a tésztába is, mindenhogy isteni!
Cukor helyett is kiváló édesítő a méz, de leginkább az íze miatt szeretjük. Bármilyen süteménybe kerülve sokkal gazdagabb, finomabb lesz tőle a desszert.
Ilyenkor gyönyörű a sötétzöld brokkoli és a hófehér karfiol a piacon. Nem lehet nekik ellenállni, főzni kell belőlük valamit. Ehhez adunk ötleteket.
A legtöbbünknek elképzelhetetlen lenne a reggele egy csésze forró fekete nélkül. Ám a történelemben voltak korok, amikor szigorúan tiltották ezt az italt, és persze olyan...