A mikuláscsomagokba nemcsak bolti csokoládé és cukorka kerülhet, hanem otthon készített finomságok is. Így egyedibb és takarékosabb lesz az ajándék, sőt az adalékanyagok...
Édes, sós, savanyú – a gyümölcs és a hús társításával valóságos ízbombát alkothatunk. Érdemes kísérletezni ezekkel az alapanyagokkal.
A sütőtök egyszerre édes, krémes és végtelenül sokoldalú. Levesben, tésztában, sőt palacsintában is megállja a helyét, és minden fogásnak különleges karaktert ad.
Hiába a lassú főzés, a legjobb alapanyag, a türelem és a kitartás, sokaknak még évek rutinjával is mindig habos a húslevese, másoknak pedig nem. Miért lehet ez?
A karácsonyi sütemények készítését már adventkor is elkezdhetjük. Remek vendégvárók, és még az is kiderülhet, melyik arat akkora sikert, hogy azt szentestéig újra kell...
A friss fűszernövények helyes tárolásának titkai: így maradnak napokig illatosak és élettel teliek. Tippek, hibák és profi praktikák egy helyen.
Szamos íz, Tesco áron? Egyáltalán nem lehetetlen ilyet beszerezned, a brit boltban ugyanis ugyanolyan jó a szaloncukor méghozzá egy apró csavar miatt.
Minden családban vannak olyan ikonikus fogások, amelyek nagymama receptjeiből születtek, és amelyekhez különleges emlékek kötnek. A „menjünk át a nagyihoz enni” általában...
Kell a töltött káposztába, halászlébe, sőt, még a rántott halhoz is használják néhányan. Az egyik olyan hozzávalóról van szó, ami nélkül lehetetlen a karácsonyi menüt...
A régi téli esték kedvelt csemegéje. Szép napsárga színe, lágy, omlós húsa és kellemes íze átmelegíti a barátságtalan, hideg órákat is.

