Ilyenkor gyönyörű a sötétzöld brokkoli és a hófehér karfiol a piacon. Nem lehet nekik ellenállni, főzni kell belőlük valamit. Ehhez adunk ötleteket.
A legtöbbünknek elképzelhetetlen lenne a reggele egy csésze forró fekete nélkül. Ám a történelemben voltak korok, amikor szigorúan tiltották ezt az italt, és persze olyan...
Az évszak zamatos terményei, a szilva, a körte, a dió remek alapanyagul szolgálnak a finom süteményekhez. Ilyenkor csodák kerülhetnek ki a sütőnkből!
Azért, mert valami hagyományos, vagy régimódi, még nagyon is lehet finom. A gyakorló háziasszonyok mind ismerik ezeket a recepteket, de talán már elfelejtették elkészíteni...
Gazdag és változatos ételcsalád a húskrémeké. Készülhetnek főtt és sült húsból, májból, halból, zöldségből. A világ számos konyhájában találkozunk velük, de a leggyakrabban a...
Székelyföldről érkezett finomságként ismerjük, de különféle rokonait a közeli országokban is fogyasztják. Az utcán, vásárokon, piacokon mindenütt messziről csábít az illata...
Ha húsmentes étkezésre is adjuk a fejünket, nem kötelező csak salátát enni. Mutatunk 4 isteni főételt, ami után a férjek sem fognak reklamálni, hogy nem kaptak húst vacsorára.
A sütőtök a régi téli esték kedvelt csemegéje. Napsárga színe, jellegzetes illata átmelegítette a barátságtalan, sötét órákat.
Érdemes únra megismerkednünk néhány olyan gabonafajtával, amelyeket a régi korokban is ismertek, mert a fogyókúránkat is segítik!
Minden háziasszony szereti azokat az ételeket, amiknek a hozzávalóit elég csak összekeverni és betolni a sütőbe, ahol szinte maguktól készülnek el. Négy ilyen receptet is...