A lecsó tipikusan olyan étel, amiből mindenkinek a sajatja a legfinomabb, mégis érdemes néha egy kis változatosságot vinni bele. Például Európa más nemzeteinek ételeivel.
A belsőségek olcsók, tápanyagban gazdagok és finoman elkészítve igazi kulináris élményt nyújtanak. Ne dobd el őket, fedezd fel újra ezt a szuperélelmet!
A csöves kukoricára legtöbben csak úgy gondolnak, hogy megfőzik, aztán megeszik, ami persze nem rossz ötlet, de ennél ez a zöldség sokkal többet érdemel. Készüljön belőle...
Könnyű, omlós almás pite, amelynek receptje egy cukrászmester nagymamájának régi, kézzel írt receptkönyvéből származik. Generációkon át őrzött családi kincs, amelyet most te...
Legyen szó piacról, kertből vagy közvetlenül a gazdától vásárolt kukoricáról: nem mindegyik olyan, amilyennek első ránézésre tűnik. Néha még éretlen, máskor már túl száraz...
Ha a kertünkben lévő almafa roskadozik a sok finom gyümölcstől és már képtelenek vagyunk megenni, de nem szeretnénk, hogy a darazsak martalékává váljon, még rengeteg...
A hideg levesek általában pillanatok alatt elkészülnek, és épp olyan laktatóak, mint forró társaik. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy alaposan lehűljenek.
Ha otthon főzünk lekvárt, olcsóbb, mint ha boltban, vagy a piacon vásárolnánk és legalább tudjuk, hogy tényleg gyümölcsből készült. De manapság lehet, hogy már csak ez az...
A gyümölcs mindig jó választás, ha valamit nassolnánk, pláne, ha hűtött édességekbe kerül. A savanykás ízű gyümölcsök különösen frissítőek, ezeket használtuk ehhez a négy...
Az ismert mediterrán konyhák, például az olasz és a görög mellett kevesebben figyelnek ennek a kis országnak a gasztronómiájára. Pedig itt is találni fantasztikusan ízgazdag...