A karácsonyvárás a népi hagyomány szerint a kisböjt ideje. Elevenítsük fel ezt a szép tradíciót, és süssünk-főzzünk a tél egészséges zöldségeivel, gyümölcseivel!
Az ünnepre hangolódás közben elevenítsük fel, milyen alapanyagokból főztek a bibliai időkben az emberek. Lencséből, árpából, datolyából, dióból, mandulából számos olyan...
A káposzta tökéletes téli immunerősítő, és hát egyszerűen olyan finom, hogy soha nem lehet megunni. Levesnek is tökéletes, úgyhogy rögtön három receptet is mutatunk.
Ha vendégség érkezik, vagy ha a családnak sütnénk valamit, az aprósütemény mindig jó választás. Aki csak megfordul a süteményes tál mellett, tud belőle venni.
A dédnagymamák különleges szupererővel bírnak: olyan süteményeket sütnek, amit csak ők tudnak. Talán pont ez a recept az, amit az ön dédije is sütött?
A szaloncukor az egész világon csak Magyarországon tartozik a ünnephez, a karácsonyfa egyik díszeként. Boltban számos kapható, de az otthoni mindig finomabb.
Korábban a magyar konyhát túl zsírosnak és csípősnek kiáltották ki, manapság viszont egyre népszerűbb, szerte a világon.
A köles és a quinoa egészségesek, és remekül helyettesítik a megszokott köreteket. A köles régi magyar étel, a quinoa dél-amerikai jövevény.
Belegondolt már abba, hogy amikor főzünk, süteményt készítünk, tésztát kelesztünk, vagy a lisztbe sütőport keverünk, kicsit a vegyészetbe is belekóstolunk?
A virsli és a káposzta elsőre ugyan szokatlan párosításnak tűnik, mégis nagyon jól működnek együtt. Érdemes kipróbálni ezeket a spórolós recepteket, ha hó végén jól kell...