A kókusz fehérsége nekünk a telet idézi. Édességekhez használjuk, pedig sós ételeket is ízesíthetünk vele.
A rétegzett krémeknek a látogatóba érkező gyerekek éppen úgy örülni fognak, mint a szüleik. Egy finom desszerttel ugyanis mindenki szívesen visszakalandozik az időben.
A magyar piacok, strandok, gasztrofesztiválok megkerülhetetlen étele éppen ugyanúgy kezdte pályafutását, mint a leghíresebb olasz kedvenc, a pizza: a pékek kemencéjében.
Van, amelyiket csak tétován nézegeti a boltban, mert fogalma sincs, milyen ételhez ajánlott, és még mire használhatná? Vagy a külföldi nyaralás alatt kísérletezne a helyi...
A pitéről először a fahéj illatú almás pite jut eszünkbe. Pedig készülhetnek nem kevésbé finom, sós változatok is.
A kifli és a zsemle még melegen, frissen az igazi. Ám ha jobban körülnézünk, reggelire, tízóraira, uzsonnára számtalan más különleges péksütemény is kikerülhet a sütőből. A...
1983-ban készült egy csodálatos kiadvány, a Zenei ki mit főz? - Muzsikus szakácskönyv, amibe a kor legnagyobb sztárjai küldték be a receptjeiket.
Ilyenkor már ki vagyunk éhezve a primőrökre, de egyáltalán nem kell elfeledni a téli zöldségekket sem, mint a sárgarépa és a zeller. Vitamin van bennük, használjuk őket...
A friss, zsenge zöldborsó sokkal ízletesebb és gazdagabb alapanyag annál, mintsem egyszerű levesbetétként gondoljunk rá. Próbáljuk ki krokettként is.
Itt a tavasz, jönnek az első melegek, nő a fertőzésveszély a konyhában. Mire kell ügyelnünk, hogy elkerüljük a bajt?