Lélek

Mesterséges intelligencia

A csapból még nem folyik, de úton útfélen erről hallani. A mesterséges intelligencia térhódítása egyre nagyobb méreteket ölt. De miről beszélünk pontosan? háztartási gépekről, robotokról vagy a jövőről?
andó benedek bűnözés visszaszorítása elektronikus eszköz emberi tanulási mechanizmus mesterséges intelligencia önműködő porszívó programkódok robot technooptimista elmélet vermes nikolett

A mesterséges intelligencia (MI) lehet egy olyan elektronikus eszköz is, amely állandó emberi beavatkozás nélkül képes reagálni a környezetére. Ilyen az, amikor egy robot visszaköszön, vagy amikor az önműködő porszívó egymaga kerekedik útra a lakásban, hogy elbánjon a porcicákkal. Ugyanakkor a fogalom annál tágabb, hogy néhány kütyüt foglaljon magába, hiszen ezen az elven működő tárgyak képesek arra is, hogy saját magukat fejlesszék, ami joggal hangzik ijesztően. „MI alatt valójában olyan programkódokat értünk, amelyek az emberi tanulási mechanizmushoz hasonlóan képesek önmagukat képezni” – kezdi a beszélgetést Andó Benedek, az evosoft Hungary Kft., Magyarország vezető szoftvervállalatának munkatársa.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete