Lélek

Segítség!Kontrollmániás a párom!…és még össze is vagyunk zárva!

A kontrollmániás ember nemcsak a saját életét, de a vele együtt élőkét is szereti az irányítása alatt tartani. Szenvedő félként ezt még békeidőben is nehéz kezelni, nemhogy karantén alatt. Bertók Gyula pszichológus segítségével arra kerestünk megoldást, hogyan őrizhetjük meg a kontrollt egy kontrollmániás pár mellett.
b. molnár márk bertók gyula bizalmi légkör elszigetelődés félelem kontroll kontrollmánia magatartásterápia önállóság önbizalom pszichológus személyiségzavarok szorongás terápia veszteségtől való félelem

Mindenekelőtt azt érdemes tisztázni, hogy mit értünk pontosan kontrollmánia alatt? „Ahogy a megnevezés is sugallja: mindent kényszeresen az ellenőrzése alatt akar tartani. A saját életét is, de gyakrabban inkább csak a párjáét, családtagjáét – kezdi Bertók Gyula pszichológus. – Ehhez igyekszik elszigetelni őt a környezetétől, emberi kapcsolataitól, megfosztani az önbizalmától, saját önállóságának megélésétől – a legapróbb, leghétköznapibb dolgokig menően – magyarázza a szakember.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete