Lélek

Kényeztető tippek otthoni újjászületéshez: a lábápolás elengedhetetlen a jó közérzethet

Iktassunk be egy olyan napot, amikor csak sajátmagunkkal foglalkozunk. 12 kényeztető tipp otthonra, amelytől garantáltan újjászületünk.

1. tipp: Ma nem vagyok elérhető!

Ez a nap lesz az, amelyik hosszú időre feltölt minket energiával, képzeljük el úgy, hogy ez az újjászületésünk napja, ezért tényleg mindent meg kell tennünk, hogy igazán jól sikerüljön. Döntsük el, hogy egyedül, a párunkkal, vagy a barátnőnkkel szeretnénk lenni. Kapcsoljuk ki a telefont, zárjuk be az ajtót, nem dől össze a világ, ha egy napig elérhetetlenek vagyunk.

2. tipp: Hangulatteremtő

Ma nem csak a testünk, de a lelkünk is feltöltődik energiával! Előző nap csináljunk rendet, ugyanis ha kupi van, akkor nem tudjuk kellőképpen átadni magunkat az élvezetnek, mert csak azon fogunk kattogni, hogy mennyi el kellene pakolni. Gondoskodjunk róla, hogy kellemes, lágy zene szóljon, olyan, amit szívesen hallgatunk. Gyújtsunk gyertyákat, és illatmécseseket a kedvenc illatainkkal. Inkább édes gyümölcs és virágillatokat válasszunk, azoktól biztosan jó kedvre derülünk. Az édesnarancs illóolaj felvidít, frissít, enyhíti a szorongást. A szantál inkább relaxál, harmonizálja a csakrákat, a fahéj fokozza az életkedvet, a ciprus pedig csillapítja az érzelmeket.

3. tipp: Bőrmegújítás

Engedjünk egy kád forró vizet, tegyünk bele rengeteg rózsaszirmot, egy kevés tejet, és fürdősót. Amíg megtelik a kád, dörzsöljük át az egész testünket finoman egy masszázskefével, amivel élénkítjük a vérkeringést, és befogadóbbá tesszük bőrünket a finom ápolóanyagok gyorsabb felszívódására. Használhatunk hozzá bőrradírt is. Erre tökéletesen megfelel, ha tengeri sót összekeverünk néhány csepp illatos olajjal. Ha túlságosan érzékeny a bőrünk, akkor inkább cukrot használjunk. A törölközőnket tegyük a radiátorra, hogy amikor kijövünk a kádból, akkor kellemes melegséggel ölelje át a testünket.

4. tipp: Bódító pillanatok

Töltsünk egy pohár finom bort magunknak, vigyük be a fürdőszobába a már előre elkészített gusztusos gyümölcstállal együtt. Igazi ínyenc nasi, ha diót, almát, szőlőt és sajtot teszünk a tányérra, szépen elrendezve. A borral csak óvatosan, mert forró vízben ücsörögve nem tanácsos túl sok alkoholt inni.

5. tipp: Fiatalító arcpakolás

A téli időszakban könnyen jóval szárazabb a bőrünk, ezért ilyenkor érdemes egy hidratáló pakolást készítenünk. Az avokádó gazdag E-vitamin forrás, így kiváló erre a célra. Turmixoljunk össze egy friss avokádót négy evőkanál natúr joghurttal és egy kanál mézzel. Ezt kenjük fel az arcunkra.

6. tipp: Királynők fürdője

Amíg az arcpakolásunk kifejti csodás hatását, addig, merüljünk el a rózsaszirmokkal teli fürdővízbe. Hallgassunk zenét, falatozzunk a gyümölcstálról, kortyolgassuk a borunkat, vagy ha azt nem szeretjük, akkor egy nagy csésze mézes, forró, zöld teát. A vízbe csepegtessünk illóolajokat: A grapefruit illóolaj kiváló a narancsbőr és a pattanások kezelésére. Az Ilang-ilang cseppek pedig a zsíros bőrre fejtik ki jótékony hatásukat, a cédrus illóolaj pedig javítja a bőr és a haj állapotát.

7. tipp: Csodás lábak!

Készítsünk elő két lavórt, az egyikbe öntsünk kellemesen meleg vizet, a másikba hideget. Mindkettőbe tegyünk néhány nagyobb kavicsot. Csepegtessünk a meleg vízbe teafaolajat, majd felváltva mártogassuk meg bennük a lábainkat. Először a meleggel kezdjük, majd két perc múlva váltsunk a hidegre. Ismételjük meg a váltófürdőt ötször.

8. tipp: Pedikűr-manikűr

Miután körömkefével alaposan megtisztítottuk a körmeinket, reszeljük szép formásra, majd polírozzuk szép fényesre, egészségesre. Ezután kenjünk rá ápoló olajokat, majd 10-15 perc után mossuk le, és lakkozzuk ki, vagy legalább színtelen körömfényt vigyünk fel rá. Mivel a lábunkat már eleget áztattuk a váltófürdőben, könnyel megszabadulhatunk a bőrkeményedéseinktől. Ehhez használjunk sót és habkövet.

9. tipp: Fejmasszázs-fodrászat

A fejmasszázzsal hatékonyan oldhatjuk az érzelmi stresszt. Ujjainkat legyezőként széttárva tartsuk meg a tarkónkon, hüvelykujjainkkal körkörösen masszírozzuk a nyak felső részét, ezzel enyhíthetjük a nyakizmok merevségét. Haladjunk a masszírozó mozdulatokkal egészen a fejtetőig. Ezután hozzuk rendbe a frizuránkat. Mossunk hajat, tegyünk rá ápoló pakolást, amelytől egészséges, fényes lesz minden tincsünk, majd szárítsuk be. Még jobb, ha el tudunk menni fodrászhoz.

10.tipp: Ma nem főzök!

Ezen a napon tilos főzni! Vagy rendeljünk egy finom ebédet, vagy menjünk étterembe! Élvezzük, hogy kiszolgálnak minket, és lesik minden kívánságunkat!

11. tipp: Lazítsunk!

A nap hátralevő részében foglaljuk el kedvenc fotelünket, kanapénkat, burkolózzunk jó meleg, puha plédbe, és olvassunk vagy nézzünk meg egy jó filmet, esetleg kedvenc sorozatunkból annyi epizódot, amennyi csak jól esik.

12. tipp: Gyertyafényes vacsora

Miután elragadóak lettünk az egész napos szépítkezéstől, kényeztetéstől. este mindenképpen menjünk el valahová. Kár a párunkkal, akár a barátnőinkkel, a lényeg, hogy élvezzük az elismerő pillantásokat! Legyünk büszkék magunkra, hiszen kisimultunk és csodaszépek lettünk!

Fotók: Pexels.com