Otthon

Bavált háztartási praktikák: alma az alumíniumra, sampon, nem csak hajra

Tippjeink segítségével nem csak a lakás csillog majd, nem spórolhatunk is!

Tisztítsunk almával!

Ha az alumínium edény elszíneződik, nem túl szép látvány, viszont nem is kellene kidobnunk. Inkább vágjunk össze almát, öntsünk rá citromlevet, és engedjük fel vízzel, és ezt a keveréket forraljuk fel az edényben. A savtartalmú élelmiszerek le fogják marni a csúnya foltokat.

Sampon, nem csak a hajunkra!

A szőnyegen csúnya foltot hagyhat étel, ital, a gyerekünk csokis keze. Miután a nagyját eltávolítottuk, habosítsunk fel némi sampont, és kefével sikáljuk át a szennyeződést. Ha régebbi kárpitról van szó, előfordulhat, hogy végül az egészet kell tisztítani, ugyanis a samponos területen világosabb lesz a többi résznél.

Különleges kézmosó

A szappan maradványokat ne dobjuk ki! Inkább gyúrjuk össze, így különleges színösszeállítású mosdószappanokat kapunk, amelyek kézmosásra tökéletesen megfelelnek.

Vasalás helyett

Mosásánál az élre vasalt nadrág szárát varrjuk össze laza öltések és mosás után felakasztva szárítsuk vállfán. Szinte alig kell majd vasalni.

A fogkefe takarításnál is jól jön

A csempe fugáit kiselejtezett fogkefével könnyedén lehet tisztítani.

Még használhatjuk!

A műanyag ruhaszárító csipesz, ha eltörik, ne dobjuk ki! Általában mindig csak ez egyik fele törik el, így két töröttből össze lehet rakni egy használhatót.

 

Fotó: Unsplash.com