Riportok

„Az nem lehet, hogy semmit sem teszünk”

A fővárosban minden vasárnap elindul egy kisebb csapat. Edzenek, mondja, aki csak egy pillanatra látja őket. Ételt osztanak, aki figyelmesebben követi őket a szemével. Ahogy átrohannak a városon, azt nézik, kinek segíthetnének, kit kínálhatnának meg egy gondosan összeállított finom reggelivel.
backpack running-random act of kindness botka gábor futók hajléktalanok hajléktalanoknak szendvics jótékonyság papp noémi

Vasárnap kora reggel még kihalt a főváros. A villamosról a Jászai Mari téren szállok le, a sarkon találkozom néhány elszánt futóval, akik nyakukba veszik a várost. A hajléktalanokat keresik, friss reggelivel, forró kávéval kínálják őket. Már három éve így van ez. Botka Gábor futóként az edzéseit a Margitszigeten tartotta. Nem kevés szigetkör van a cipőjében, triatlonozik, kellenek a kilométerek. Sokszor látta a hajléktalanokat a szigeten. Kereste a lehetőséget, hogy lehetne futni, és valami olyat tenni, ami társadalmilag hasznos. Közvetlenül akart segíteni. Egyszer aztán fogta a hátizsákját, teletömte szendviccsel és gyümölccsel. „Megkínálhatom egy reggelivel?” – ez a furcsa kérdés hagyta el a száját, amikor valaki az útjába akadt. Meredten néztek rá. Udvarias volt, őszinte, kedves. Nem ehhez szokott az utca embere.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Akciós előfizetési ajánlatunk

Video