Riportok

„Akarat kérdése, mit hozunk ki a helyzetből”

Egy maratoni távot önmagában is nagy kihívás teljesíteni egy sík, futásra tökéletesen alkalmas terepen, nem úgy, mint gyümölcsfák között szlalomozva, ahol már a lefutott körök számolása is feladat elé állítja az embert. Dr. Cselik Bencének azonban ez nem okozott nagy gondot.
dr. cselik bence egészséges életmód futás karantén karanténmaraton koronavírus koronavírus-járvány kosárlabda mozgás sport triatlon vermes nikolett

Dr. Cselik Bence, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet adjunktusa doktori disszertációját az egészséges életmóddal kapcsolatban írta, az elméleti feltevést pedig most átfordította a gyakorlatba. A járvány, mint mindenki mást, a pécsi egyetemi tanárt is érintette, aki az otthonában ragadva sem mondott le a sportolásról. „Versenyszerűen kosárlabdázom, mellette tíz éve amatőr futó vagyok, és öt éve triatlonozok” – sorolja azon a napon, amikor az intézkedéseket betartva video-chaten találkozunk egy pécsi kávézó helyett. Bence éppen online óraadás után mesélte el, hogyan teljesítette a maratont anyósa kertjében.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete