Riportok

„Vendégek voltunk a jegesmedvék birodalmában”

Horváth Eszter első magyar nőként nyerte meg a rangos fotóverseny, a World Press Photo díját. A kép mínusz 45 fokban, vaksötétben készült a Jeges-tengeren.
antarktisz expedíció fotópályázat fotósiskola grönland horváth eszter jeges-tenger jégmező klíma-változás koronavírus MOSAiC expedíció művészi véna national geographic new york new york times ványik dóra world press photo world press photo díj

Tizenegy expedíción vett már részt, ahol sokszor 8-10 órát töltenek egyszerre az embertelen hidegben. Ki kellett tapasztalnia, mi a tökéletes, melegen tartó öltözék, hogy milyen gyorsan haladhatnak a jégmezőn, és mikor kell visszavonulót fújni, mert már nem egy jó kép, hanem az emberi élet a fontosabb. Eszter mégis ilyenkor érzi, hogy a helyén van. Sopronban nőtt fel, kicsi gyerekként könyvillusztrátornak készült, és 12 évesen azt mondogatta a szüleinek, hogy külföldön fog élni. Kreatív, művészi vénája volt mindig, mégis közgazdász lett. Az egyetem után Bécsben dolgozott egy szállítmányozási cégnél.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete