Riportok

„Dacból lettem Michelin-csillagos séf”

Palágyi Eszternek 16 évvel ezelőtt fogalma sem volt róla mire vállalkozik. Az első munkanapja első öt percében elvágta az ujját és elájult. Ma, 33 évesen Michelin-csillagos séf.
a világ legjobb 25 női séfje daganat gasztronómia gerincműtét michelin-csillagos séf páhy anna palágyi eszter szakács vendéglátóipari iskola

A dac, akár felnőttkorban is, a szülőknek szól. De mi kell ahhoz, hogy valaki csak azért válasszon egy szakmát, hogy a szüleit bosszantsa? Palágyi Eszter története szinte hétköznapi… A szülei nagyon szerették, és mindent megadtak neki. Felvették a közgazdasági egyetemre, és úgy gondolta, ezt méltó módon meg kell ünnepelni. A bulizás azonban egész nyárra elhúzódott, és enyhén szólva költségesre sikerült. A szülei annyit kértek, anyagilag járuljon hozzá a kiadásaihoz. Ez a mondat váratlanul érte és sértette Esztert, úgy gondolta, visszavág. „Így utólag átgondolva egyértelmű, el voltam kényeztetve, fel sem fogtam, milyen jó dolgom van. Teljesen jogos volt a kérésük, túlfeszítettem a húrt, de engem csak az vezérelt, na majd én megmutatom nektek!”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete