Egészség Riportok

Szépít és fogyaszt az új diéta: egye magát fiatalra 7 nap alatt – mintaétrenddel

Egy fontos esemény előtt szeretnénk formába hozni magunkat, megfiatalítani bőrünket, és pár kilót leadni. Ehhez nyújt segítséget a 7 napos fiatalító étrend.

Felturbózza a testet

Vannak olyan ételek, melyek szépítik és fiatalítják bőrünket, emellett növelik testünk energiaszintjét.
Aki ezekből állítja össze étrendjét, az már 7 nap alatt érezheti a kedvező hatásokat, ráadásul le is adhat néhány kilót.

Könnyű a váltás

Ezzel az étrenddel nem kell sanyargatni magunkat, hiszen nem olyan nagy a különbség a megszokott ételeinkhez képest, viszont kifejezetten jobban érezzük majd magunkat tőle. A zsíros és a vörös húsok helyett együnk csirke- vagy pulykahúst a bőre nélkül, valamint halat. Kerüljük a disznó- és marhahúst és az ezekből készült felvágottakat. Köretként az olajban sült krumpli, a fehér lisztből készült tésztafélék vagy a fehér rizs helyett együnk párolt zöldségeket, gyümölcsköreteket, illetve kevés durumtésztát. A salátákat majonéz helyett kefirrel, natúr joghurttal, citromlével ízesítsük. A zöldsalátákat feldobhatjuk a tenger gyümölcseivel vagy tojással. Csak teljes kiőrlésű magvakból készült pékárut együnk, de ennek mennyisége se haladja meg a napi étkezésünk 25%-át.

Jó tudni

A fehér lisztből készült pékáruk nem csak hízlalnak és bőrünket teszik tönkre, hanem lelkünkre is hatással vannak: a kezdeti pörgést gyorsan követi a rosszkedv.

Kerüljük el!

A mindennapi ételek rengeteg finomított cukrot és lisztet, valamint adalékanyagokat tartalmaznak. Ezek felpörgetik az inzulinszintet, amitől ugyan rövid ideig jóllakottnak érezzük magunkat, de hamar ránk tör az éhség. Emellett a bőrt is nagyon megviselik, aknék és pattanások jelennek meg még a legápoltabb arcon is.

7 napos mintaétrend

A 7 napos szépítő étrendben mindig szerepeljen napi ötszöri étkezés: reggeli, ebéd, vacsora, a főétkezések közé pedig szúrjunk be egy tízórait és uzsonnát is.

1. nap

Reggeli: 1 kis doboz natúr joghurt, 2 dl sovány tejben megfőzött két marék zab és két marék áfonya.

Ebéd: garnélarákos pita: egy teljes kiőrlésű lisztből készült pitaszeletet töltsünk meg párolt garnélarákkal, adjunk hozzá egy evőkanál fokhagymával elkevert natúr joghurtot.

Vacsora: grillezett csirkemell mellé 2 szelet párolt zeller, 2 db párolt sárgarépa, póréhagymával és fokhagymával ízesítve.

2. nap

Reggeli: 2 db grillezett virsli, 1 db főtt tojás, párolt gomba.

Ebéd: tonhalas tésztasaláta: főzzünk meg egy adag durum tésztát, adjunk hozzá egy kicsi tonhalkonzervet, paradicsomot, kígyóuborkát és salátát. Egy szelet exrudált kenyér vagy pászka.

Vacsora: egy szelet grillezett csirkemell párolt brokkolival. 1 db alma.

3. nap

Reggeli: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyérből készült toast, margarinnal és lekvárral. Tea vagy sovány tej.

Ebéd: lencseleves (lisztes habarás nélkül) grillezett virslivel. Egy marék áfonya.

Vacsora: egy szelet pulykamell grillezve vagy kevés olajon megsütve, babcsírával és zöldsalátával körítve.

4. nap

Reggeli: müzli sovány tejjel.

Ebéd: két tojásból készült rántotta, zöldsaláta egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel.

Vacsora: Francia lecsó: pároljunk meg együtt paprikát, fél cukkinit, két paradicsomot, fél vöröshagymát. Ízesítsük borssal és kevés sóval.

5. nap

Reggeli: egy darab grillezett virsli, két evőkanál főtt bab, 1 db teljes kiőrlésű toast kenyér, grillezett paradicsom. 1 kis doboz natúr joghurt.

Ebéd: 2 db tojás kevés olajon megsütve, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, vegyes zöldsaláta.

Vacsora: avokádósaláta: 1 avokádót szeleteljünk fel, adjunk hozzá pár darab párolt garnélarákot, és tálaljuk zöldsalátával és ananászszeletekkel.

6. nap

Reggeli: zabpehely sovány tejjel. 1 db alma és 1 db körte.

Ebéd: Ízes csirkesaláta: durumtésztát keverjünk össze egy grillezett csirkemellel. Adjunk hozzá paradicsomot és szeletelt póré hagymát.

Vacsora: sütőben sült sütőtökszeletek brokkolival.

7. nap

Reggeli: zabrostszeletek sovány tejjel.

Ebéd: grillezett sovány sonkaszeletek paradicsommal és zöldsalátával. Egy szelet teljes kiőrlésű kenyér.

Vacsora: pároljunk meg cukkinit, paprikát, paradicsomot és fél vöröshagymát együtt, szórjunk rá szardínia- darabokat.

fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete