Sztárok

Kálloy Molnár Péter: „Örökre gyerek maradtam”

Sokoldalúsága szembetűnő. Színész, rendező, énekes – és ki tudja, mi minden foglalkoztatja még. A munkája a hobbija is egyben, aminek minden pillanatát nagyon élvezi.
kálloy molnár péter magyar sztárok sztárok

Egy kicsit lazább volt az idei nyara Kálloy Molnár Péternek, így több időt tölthetett a családjával és két csodaszép gyerekével, Pistikével és Szofival. A napokban érkeztek haza Gyuláról, ahol nagyon jól érezték magukat. „Ma már teljesen más világot élünk, mint az én gyerekkoromban, a hetvenes években. Most fontos, hogy a szülők a gyerekek mellett legyenek, vigyázzanak rájuk. Egyfajta szülői szolgálatot végzünk mindannyian. Amikor kissrác voltam, egész nap kint játszottunk, fociztunk az utcán, és csak sötétedéskor mentünk haza. A 11 éves fiamat, Pistikét még az iskolába sem engedem el egyedül, és legalább három évig ez még így lesz. Inkább vállaltuk a feleségemmel a napi 3-4 órás autókázást, semhogy a fiunkat szélnek eresszük az iskolába.”

A gyerekei is tehetségesek

Péter nagyon büszke a gyerekeire, mindkettő más-más területen tehetséges. „Azt látom, a színészet nem vonzza őket, de őszintén szólva, nem bánom. Nehéz a színészgyerekek sorsa, komoly teher, mivel gyakran nem is tudják elérni a szüleik szintjét. Megnyugtató, hogy ők más területen próbálkoznak. Pistike nagyon szépen rajzol és fest, Szofi pedig ritmikus sportgimnasztikára jár, és talán táncos lesz belőle. Igaz, az is egy hálátlan szakma, 35 évesen véget ér.” Annak idején, Péternél is már gyerekkorában kiderült, hogy mihez van tehetsége. Iskolásként eljátszotta a világirodalom összes főszerepét a különböző színjátszókörökben. „Apám találta ki, hogy színész leszek, én meg nem ellenkeztem. Hatéves lehettem, amikor kijelentette, hogy nekem ez a pálya való! B-tervem nem is volt, ha nem sikerülne az álmát megvalósítanom” – meséli, miközben megtudom tőle, hogy édesapja köztiszteletben álló állatorvos volt Mezőcsáton, de igazából filmrendező akart lenni, és művészetpártoló emberként élete végéig amatőr filmeket készített, illetve cimbalmozott is.

Szerette a Beugrót és az Üvegtigrist

„Édesapám sokoldalú volt, talán tőle örököltem, hogy én is több műfajban benne vagyok egyszerre. Hamarosan készül a negyedik szólólemezem, miközben színházban játszom, rendezek, és nemrégiben Los Angelesben forgattam. Jelenleg többet nem árulhatok el erről a produkcióról.”

Péter két évtizede szabadúszó színész, ennek előnyével és hátrányával.  „1997-ben jöttem el a Vígszínháztól, azóta a magam útját járom. Nem tartozom egyik klikkbe sem. Csak azt csinálom, amit kitalálok magamnak, és csak azt vállalom el, amihez kedvet érzek. Például az Üvegtigrisben és a Beugróban nagyon szerettem részt venni. A Beugró hihetetlen népszerűséget adott minden szereplőnek. Jólesik, amikor szeretet jön a közönség felől. Melyik színész ne vágyna elismerésre?”

Kálloy huszonöt éve van a pályán, de állami elismerést még nem kapott. „Hát, igen, ez a hátránya, ha az ember szabadúszó. Kicsit szakmán kívüli vagyok. Pedig a díjak fontosak a színész életében, nem tagadom, nekem is hiányzik. Az is igaz, hogy a véleményemet mindig őszintén elmondom, és ez olykor nem tetszik másoknak. A Vígszínháznál is azért mondtam fel, mert nem adtak lehetőséget a bizonyításra. Egy ideig vártam, és reménykedtem, hogy hátha jobb lesz a helyzetem, de aztán beláttam, nekem egy másik úton kell továbbmenni.”

„Szétszórt pasi vagyok”

Péter egy nagyon izgalmas feladatra készül. Novembertől az Operettszínházban lesz látható. „A Luxemburg grófja című darabban Feleki Kamill egykori legendás szerepét, Sir Basilt játszom majd. Nagyon várom, mivel új köntösbe kerül a darab, és ettől lesz izgalmas és pörgős az előadás. Szeretem a szakmámat, mert új dolgokra tanít meg. Szerencsés embernek tartom magam, hogy azt csinálhatom, amire mindig vágytam. Egyébként is megmaradtam örök gyereknek, aki imád játszani. Amikor a gyerekeim kisebbek voltak, és mentem velük a játszótérre, állandóan kitaláltam valamilyen játékot, amihez a többi gyerek is csatlakozhatott. Azt vettem észre, nem csak a gyerekek örültek nekem, hanem a padokon ülő szülők is, mert így nem kellett azon aggódniuk, hogy mit csinál a gyerekük, tudták, hogy arra a 20-30 percre lefoglalom a figyelmüket.”

Péter azt meséli, a játékosság mellett még a szétszórtság jellemző rá. „Meglehetősen szétszórt pasi vagyok, elhagyok mindent…De szerintem nem is baj, hogy ilyen vagyok. Legalábbis a feleségem még nem szólt rám, hogy változzak meg! Addig jó, amíg az embernek megmarad a gyermeki énje, és képes lelkesedni. Például van egy összehajtható gitárom, amit azért vettem meg, hogy bárhová magammal vihessem. Szeretek a magam örömére gitározni, akár még a családi nyaraláskor is, persze közönség előtt még jobb. Haknit nem vállalok, mivel nekem fontos, hogy a nézőkkel tudjak kommunikálni, hogy kölcsönös energiát kapjunk egymástól. A közönség elismerése az én díjam.”

Kasszás Erzsi volt a párja

A Tv2 nyár esti vetélkedőjében, a Pénzt vagy éveket-ben is szerepel Kálloy Molnár Péter. A színész játékostársa Balázs Andrea volt. „Andit régóta ismerem, évekkel ezelőtt szerepeltünk együtt a La Mancha lovagja című színdarabban. Nagyon kedvelem őt, felkészült és vidám csaj. Örülök, hogy újra találkoztunk. A Tv2-s játék kifejezetten nehéz volt, de Andi női intuíciója és az én megérzésem szerencsét hozott” — árulja el Péter, aki azt mondja, csak látszólag könnyű megtippelni egy adott ember életkorát, a valóságban ez sokkal nehezebb feladat.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete