Sztárok

Tóth Bettina: „Még az idén terhes leszek!”

Fiatal, különc és öntörvényű. Az X-Faktor rapper lánya, Tóth Bettina a saját útját járja. A horoszkópja szerint még az idén terhes lesz, pedig csak 17 éves!
rivalda. x-faktor, tehetségkutató, tóth bettina

Bettina nem bánta meg, hogy idén is jelentkezett az X-Faktorba, hiszen a legjobb négy közé jutott, s ez minden álmát felülmúlta. „Amikor a tavalyi évben csak a Top 120-ba sikerült bekerülnöm, elhatároztam, hogy komolyabban veszem a zenei karrieremet. Beiratkoztam egy szegedi művészeti szakgimnázium ének szakára, és szerintem egy év alatt ott fejlődött annyit a zenei tudásom, ami miatt mostanra sokkal színpadképesebb és magabiztosabb versenyző vagyok” – ecseteli Betti, aki a rapműfajban próbál érvényesülni. A fiatal lány tudja, rétegzenét képvisel, mégis örül annak, hogy megmutathatta magát a közönségnek. A tehetségkutató után pedig Jacey Dawn művésznéven kíván szerepelni. „Tóth Bettina névből legalább kétezer van az országban. Szeretnék egyedi lenni, ezért is fogom használni a Jacey Dawn nevet. Én találtam ki magamnak, és nagyon tetszik” – árulja el a fiatalok lelkesedésével.

„Néha nagyon egyedül vagyok”

Ám a közönség egyelőre Tóth Bettinaként ismerni, és egy kis időnek még biztos el kell telnie, amíg az emberek megszokják az új művésznevét. „Nagyon jólesik, amikor felismernek az utcán, esetleg odajönnek hozzám, és érdeklődnek, hogy ki vagyok én valójában. Könnyen kötök új ismeretségeket, nyitott csajnak tartom magam, de az is igaz, hogy csak keveseket engedek közel a legbensőbb lelki világomhoz. Jelenleg barátom sincs, mert hosszabb távon csak kevés fiúval tudok együtt lenni, beszélgetni. A kommunikáció nagyon fontos számomra, és ha unom az illetőt, akkor inkább továbbállok. Nagyon önálló vagyok, és igazából az édesapámmal sem olyan szoros már a kapcsolatom. Két különböző generáció vagyunk, és nehezen értjük meg egymást. Apukám 60 éves, és máshogyan gondolkodik a világról, mint én. Egyszer vagyok fiatal, és a saját életemet akarom élni. A legjobb barátaim a szegedi osztálytársaim, szívem szerint felköltöztetném őket Budapestre, hogy mindig velem legyenek” – mondja Bettina, aki az édesanyja tragikus halála óta máshogy nézi a világot, s benne az embereket. „Érzelmesebb napjaimon úgy érzem, nagyon egyedül vagyok, hiszen csak 12 éves voltam, amikor az anyukámat elvesztettem. Hosszú évekig szenvedett, végül áttétes rákban hunyt el. Anya kisgyerekkorom óta arra tanított, hogy vigyázzak magamra és az egészségemre. Anya családjában mindenki rákban halt meg, és mivel ez a betegség genetikusan is örökölhető, ezért igyekszem odafigyelni az egészségemre.”

Zene és politika

Édesanyja elvesztése lelkileg erőssé tette a fiatal lányt. Bettina a mama keserves életét látva, konkrét célokat tűzött ki maga elé. „Anyukámnak zűrös gyerekkora és családi élete volt. Nem adatott meg neki, hogy továbbtanuljon, 14 évesen már dolgoznia kellett. Talán ezért is akarta azt, hogy én diplomát szerezzek, és felnőttként jogász legyek. Remélem, nem haragszik rám, hogy nem azt az utat választom. Engem a zene és a politika érdekel. Az érettségi után politikatudomány szakon szeretnék tanulni valamelyik egyetemen. Először magunkban kell változzunk, és akkor a politikánk is sikeres lesz” – jelenti ki határozottan.

Mi történhet még vele decemberben?

Azon már nem is csodálkozunk, hogy Bettinát az asztrológia is érdekli. Örömmel olvasgatja az okkult tudományokkal fog-lalkozó internetes oldalakat.

„Vízöntő vagyok, nyitottan figyelem az engem körülvevő világot. Az asztrológia komoly számításokon alapszik, és néhány hete megpróbáltam megfejteni a személyes képletemből, mi vár rám a következő időszakban. Nagyon meglepődtem, amikor az jött ki, hogy még az idén terhes leszek! Hát ezt elképzelni sem tudom, mivel most a zenei karrierem és a tanulás a legfontosabb az életemben. Az X-Faktor után visszaülök az iskolapadba, a szegedi koleszból egy pesti albérletbe költözöm, és olyan dalokat akarok írni, amiknek mondanivalójuk van. A rapszövegek nem bugyuta pop-slágerek, hanem a modernkori költők versei. Egy kisbaba most nagyon nem szerepel a terveim között. Mindenesetre kíváncsian várom, hogy mi minden történhet még velem decemberben” – mondja nevetve.

Gyerekkora óta festi a haját

Egy farsangi bulival kezdődött a hajfestés. „12 éves voltam, amikor az iskolai farsangi bálra vámpírnak öltöztem, és feketére festettem a hajamat. Ez volt az első alkalom. A ballagásomon, 14 évesen már vörös voltam, szőke tincsekkel. Az elmúlt öt évben sokféle színű és stílusú frizurát kipróbáltam. A saját hajszínemet, a barnát nem szeretem, ezért mindig újabb színekkel kísérletezem. Ami most van, az épp átmenet, mert hamarosan citromsárga színű hajam lesz!” — árulja el a tinédzserlány.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete