Sztárok

Nádas György: „Az én koromban már nem szabad butaságokat csinálni”

A 80-as évek egyik legnagyobb sztárjának számított. Nem csak humoros, de szemtelenül jóképű is volt. A viharos magánéletet követően, harmadik felesége, Zsuzsi oldalán találta meg a boldogságot.
nádas györgy, rivalda, markos-nádas

Feleségével, Zsuzsival érkezik az interjúra. A csinos asszony nem csak élete párja az elmúlt öt esztendőben, de szakmai ügyeinek intézője is egy személyben. „Mindketten magánéleti mélyponton voltunk, amikor egymásra találtunk. Különleges, mély lelki kapcsolódás van köztünk. Gyakran egymásra nézünk, és azt kérdezzük a másiktól: tényleg van ilyen, hogy az ember középkorúan találja meg élete igazi párját, és ennyire harmonikus is lehet egy házasság? Még az álmainkat is megbeszéljük egymással, és próbáljuk közösen megfejteni. Talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, Zsuzsi mellett tanultam meg házasságban, családban élni. A feleségemnek köszönhetően felelősségteljesebben élem az életem. Megtaláltam azt a nőt, aki a legfontosabb számomra, a szerelmem, társam és barátom is egyben.” Amikor Gyuri és Zsuzsi megismerkedtek, már mindketten túl voltak két-két váláson. „Sokáig Németországban éltem, nekem kimaradt Gyurinak az a korszaka, amikor »A Markos-Nádas« volt. Nem sztárként ismertem meg, hanem úgy, mint egy érzékeny, intelligens és humoros embert.” Akárcsak Gyurinak, Zsuzsinak is van két gyereke. „Zsuzsinak két lánya van. A nagyobbik már felnőtt és Amerikában él, a kisebbik, Lili 16 éves, és velünk lakik. Az én két fiam is felnőtt. Az idősebbik, Zoli zenész, sokat tartozkódik külföldön, a kisebbik, Gábor színész. A Pál utcai fiúk és a Dzsungel könyve című színdarabokban látható” – mondja büszkén az édesapa. A fiatalabb Nádas fiú egyébként egy korábbi X-Faktorban tűnt fel, jelenleg a Vígszínházban és a Pesti Színházban játszik. Nádas György manapság jóval kevesebbszer áll színpadon, mivel Zsuzsi mellett olyan fordulatot vett az élete, amire korábban nem számított. „Most már kevésbé vállalok humoros fellépéseket. Zeneszerző édesapám, Nádas Gábor dalaival járom az országot, illetve az elmúlt közel másfél évben a rádiózás tölti ki a hétköznapjaimat, a Klasszik Rádió Intermezzo című műsorát vezetem délutánonként. Ez egy értelmes beszélgetős műsor, klasszikus muzsikával. Többnyire olyan értékes művészeket hívok meg, akik érdekelnek, vagy akiket személyesen ismerek, de az elmúlt harmincöt évben nem volt időm hosszasabban beszélgetni velük, hiszen állandó rohanás volt az életem. Ez a munka igazi szerelem, az adásokat nagyon élvezem” – meséli Nádas, aki ma már azt is szereti, ha Györgynek hívják, nem pedig Gyurinak. „55 évesen megkomolyodtam. Szeretnék valamiféle értéket adni a közönségnek. Az én koromban már nem szabad butaságokat csinálni, ezért sem vállalok olyan tévéműsorokban szereplést, amelyekben mondjuk, csótányt kell enni. Nekem oda kell figyelnem, hogy a 80 éves édesanyám és a gyerekeim büszkék legyenek rám.”

„Zsuzsi munkát talált nekem”

Nádas György azt meséli, a felesége inspiráló erő számára. „Kényelmes típus vagyok, de Zsuzsi nem hagyja, hogy elüldögéljek, esetleg a múlton nosztalgiázzak. Ezt a rádiós munkát is ő találta nekem. A Facebookon hirdettek, hogy műsorvezetőt keresnek, a feleségem pedig megírta és beadta az önéletrajzomat. Nagyon jó érzéke van ahhoz, hogy miben tudom jól érezni magam, mi az a feladat, ami fekszik nekem.” Zsuzsi kommunikációs vezető egy fontos szervezetnél, a férje menedzselését kedvtelésből csinálja. „A mi kapcsolatunkban én vagyok a rendszerező, a fegyelmezettebb – veszi át a szót Zsuzsi. – Jó vagyok abban, hogy összefogjam a dolgokat, a háttérmunkát levegyem a férjem válláról. Úgy vélem, minden családban a nőnek kell lennie az ösztönző erőnek, mert akkor érzi jól magát a férfi, ha körülötte minden remekül működik. Gyuri értékeli, és hálás azért, hogy neki nem kell olyan dolgokkal foglalkoznia, ami terhes számára.”

Egy jó csülök finom borral

Az elmúlt években nemcsak komolyabb lett Nádas György, de kényelmesebb életre is rendezkedett be. „A Rádiókabaréba még gyakran írok, de boldogan engedek másokat is érvényesülni – árulja el nevetve. – Nem hajszolom a pénzt. Szilveszterre is csak egy fellépést vállaltam. Szeretek Zsuzsival kettesben lenni. Este nyolc órakor már kényelmes ruhában otthon vagyok, jókat beszélgetünk és tévésorozatokat nézünk. Most a magyar Terápia és az amerikai Kártyavár a kedvencünk.” A Bika jegyű Nádas azt mondja, már a súlyával sem foglalkozik annyit, mint tizenöt évvel ezelőtt. „Negyvenéves koromban sikerült lefogynom 26 kilót, de visszajött rám. Már nem akarok lemondani a jó csülökről és a minőségi borról. Jólesik jókat enni és inni.” „Úgy szeretem Gyurit, ahogy van. Stabil, erős fizikumú férfi. Ő mackós típus, és többek között ez is tetszik benne” – árulja el Zsuzsi, aki megcsináltatta kettőjük párhoroszkópját, és abban az áll: a csillagok is támogatják ezt a házasságot, ők egymásnak lettek teremtve!

Három és fél évesen már szerepelt

Nádas György első nyilvános fellépése a Rádió kabarészínházában volt 1965 szilveszterén, ahol zeneszerző édesapja, Nádas Gábor dalát adta elő három és fél évesen: Ilyen az élet Dédikém címmel. A közönség akkor ismerhette meg igazán, amikor 1982-ben a Humorfesztiválon Markos Györggyel átütő erejű párost hoztak létre. A duó egy évtizeden keresztül óriási sikerrel dolgozott, utoljára a harmincadik jubileumi évfordulójukon, 2012-ben szerepeltek együtt.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete