Sztárok

Rónai Egon: „Néha fogom a fejem, de csodálatos érzés ötgyerekes apának lenni”

Az ATV Egyenes beszéd műsorvezetője szeretné felmenteni a feleségét, Zsanit a karácsonyi készülődés alól. Rónai Egon hamarosan összecsomagolja népes családját, és vidékre utaznak az ünnepekre.
atv család rónai egon

Nincs könnyű helyzetben Rónai Egon és felesége, Zsanett. Három izgő-mozgó csöppséget, Bertalant (5), Dorkát (3) és a féléves Vilmost kordában kell tartaniuk, csakhogy elkészüljön a közös családi fotó. Szerencsére a műsorvezető első házasságából született nagyfiaival, a 16 éves Bálinttal és a 15 éves Gergővel már nincs gond. A kamaszfiúk örömmel segítenek a gyerekek körül, ha úgy hozza a helyzet. Amíg a nagyobbak próbálják elvonni a három kisebb figyelmét, addig Egonnak és Zsaninak van egy kis szusszanásnyi ideje, hogy meséljenek a kapcsolatukról és a gyerekekről. „Ha valaki 45 éves koromban azt mondja nekem, hogy egy évtizeden belül születni fog még három gyerekem, kinevetem, mert annyira képtelen állításnak tűnt. Aztán mégiscsak megtörtént, és nagyon boldog vagyok, hogy így alakult. Még akkor is szeretek nagycsaládban élni, ha nem mindig könnyű, és az ember olykor fogja a fejét, hogy mitévő legyen három pici gyerekkel, hiszen sosincs nyugalom otthon, de összességében édesapának lenni csodálatos dolog” – vallja Egon. „Az az igazság, hogy én úgy mentem bele ebbe a házasságba, hogy közös gyereket szeretnék, hiszen nekem még nem volt saját. Ha Egon nem vállalta volna be újra az apaságot, én a házasságunk előtt kiléptem volna a kapcsolatból. Nagyon örülök, hogy mindkettőnk vágya megegyezett ebben a kérdésben. Az pedig külön boldogság, hogy a gyerekeink születésénél a férjem is jelen volt, így együtt éltük át a világrajövetel csodáját” – veszi át a szót Zsanett. A harmincas éveiben járó csinos fiatal nő korábban táncművész és televíziós szerkesztő is volt. Most főállású feleség és édesanya. „Nem bánom, hogy egy időre abbahagytam a munkát, mert a gyerekek jelentik a legtöbb boldogságforrást nekem. Azt megbeszéltük Egonnal, hogy több gyereket már nem szeretnénk, mert ennek a háromnak a felnevelése is nagy felelősséggel jár. Idén májusban, Vilmos születése után tehát létszámstopot vezettünk be” – árulja el nevetve az édesanya.

Felmenti Zsanit a karácsonyi készülődés alól

Egon novemberben töltötte be az 55. évét. Szemmel láthatóan remek formában van, ám az idő múlása valamennyire már foglalkoztatja. „Most először érzem annak a súlyát, hogy még egyszer ennyi már nem adatik meg nekem, hiszen 110 évig valószínű nem fogok élni. Azért nehéz ezzel szembesülni… – morfondírozik Egon, majd így folytatja. – A korom arra figyelmeztet, hogy minél tovább megőrizzem az egészségem, a jó kondíciómat, mivel feltett szándékomban áll, hogy a most féléves kisfiam esküvőjén is ott legyek, esetleg örömömben még táncoljak is…” Mi is szívesen megnéznénk azt a Rónai Egont, aki táncra perdül egy buliban. A műsorvezető egyébként a munkájából adódóan – hiszen mégiscsak egy politikai műsor házigazdája – akár merevnek is tűnhetne, de szerencsére nem az. Jó humorú és közvetlen. „Amikor dolgozom, akkor nagyon dolgozom, de amikor a családommal vagyok, akkor csak rájuk figyelek, a feleségemre és a gyerekeimre. Nekem fontos, hogy minőségi időt töltsünk együtt. Ezért is született meg bennem tavaly az az elhatározás, hogy megpróbálom felmenteni Zsanit a karácsonyi készülődés alól.”

Folytatja a családi hagyományt

„Tavaly először elutaztunk az ünnepekre, így a feleségemnek nem kellett a bevásárlással, a sütéssel-főzéssel bajlódnia. Ő ugyanúgy idegeskedés nélkül élvezhette a karácsonyt, mint mi. Idén is ugyanez lesz: négy napra elmegyünk egy vidéki szállodába, és ott tartjuk meg a családi karácsonyt” – meséli Egon. „Szerencsére a gyerekek sem érezték azt, hogy kimaradtak valamiből, mert a szállodában is volt egy fenyőfa, amit együtt díszíthettek fel a többi gyerekkel és a felnőttekkel. Az élmény tehát megvolt nekik. Reméljük, idén is így lesz” – mondja Zsani. Egonnak van még egy karácsonyi szokása, amiből hagyományt teremtett. „Annak idején, amikor kissrác voltam, édesapámmal mindig elmentünk otthonról december 24-én. Kettesben sétáltunk a városban, több mozifilmet is megnéztünk azon a napon. Egyfelől ez erősítette a kettőnk közti köteléket, másfelől édesanyám és a nagymama nyugodtan készülhettek, mert mire apámmal hazaértünk, már kész volt minden, állt a gyönyörű karácsonyfa, és finom sütemény-illat terjengett a lakásban. Ezt a szokásomat a saját fiaimnál is alkalmaztam, amikor én lettem apuka, megfogtam a kezüket, és csináltunk közös programot december 24-én napközben. Ez most annyiban változik, hogy az apa-gyerek közös ünnepi program néhány nappal korábbra kerül, a már említett vidéki utazás miatt.” A kisgyerekek kezdenek nyűgösek lenni, így már csak az ajándékozásról esik néhány szó. „Régebben az utolsó pillanatban rohangáltam ajándékokért, de rájöttem, nagycsaládos apaként ez nem praktikus, változtatnom kellett. Hat ember az mégiscsak hat ember, ezért most már idejekorán elkezdtem a vásárlást. Szeretem látni a családtagjaim arcán a boldogságot, amikor kibontják a csomagokat, és az van bennük, amire ténylegesen vágynak.”

Ünnepek alatt is lesz Egyenes beszéd

Az ATV-n a két ünnep között sem áll le az élet. Karácsony és szilveszter között az Egyenes beszéd idei évi, legjobb interjúiból készül válogatás, illetve felvételről is megy majd a műsor, melyben közéleti szereplőkkel beszélget Rónai Egon, ezek eddig sosem látott, új interjúk lesznek. „Lassan egy éve vezetem az Egyenes beszédet, és nagyon kedvelem ezt a műsort. Szerencsére a tévénézők örömmel fogadják, hogy a kulturális élet szereplői egyre többször szólalnak meg nálunk” – mondja Rónai Egon.

Címkék:

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete